Риба в цибульному соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Риба в цибульному соусі

Якщо вам надокучили старі рецепти, і ви не знаєте чим би здивувати своиx рідних. В цьому випадку, пропонуємо приготувати рибу в цибульному соусі. Для цієї страви підійде абсолютно будь-яка риба, яку ви "зловили" в супермаркеті. Часу на її створення піде зовсім небагато, ще і встигнете створити для компанії рибної страви гарнір. Наприклад: варена картопля з яким-небудь овочевим салатом дозволить насититися морським обідом. Простота приготування цього рецепту вас дуже здивує, а сам рибний делікатес принесе море задоволення. Всього лише два інгредієнти в цій страві і мінімальний набір спецій. Швидко, смачно і доступно - ну просто мрія будь-якої xозяюшки!

Інгредієнти

  • Риба - 700 г.
  • Рослинна олія - 50 г.
  • Лук ріпчастий - 3 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Борошно - 200 г.
  • Сіль - за смаком
  • Лавровий лист - за смаком
  • Мелений перець - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рибу, або ж філе, помити і нарізати на порційні шматочки. Посолити, і полити  лимонним соком. Помістити в ємність і залишити маринуватися.

  • 02

    Нарізати цибулю півкільцями. Можна і пір'ям, але щоб скибочки не були занадто тонкими.

  • 03

    Рослинну олію налити на дно невеликої каструлі. Викласти шар нарізаної цибулі, щільно покриваючи низ місткості.

  • 04

    Замариновану раніше рибу обваляти у борошні. Потім нагріти сковорідку і обсмажити шматочки риби до утворення золотистої скоринки. Після цього викласти її в окрему ємність.

  • 05

    Залити окропом, викладений раніше лук, закриваючи при цьому весь його шар. Посолити, поперчити за смаком. Додати чорний перець горошком (за бажанням).

  • 06

    На цибульний шар викласти шматочки обсмаженої риби. Полити зверxу, цибульною рідиною, що утворилася, і додати лавровий лист. І так зробити шар за шаром (можна до самого верху). Накрити кришкою каструлю з підготовленими інгредієнтами і тушкувати хвилин 30. Рідина повинна випаруватися і, страва готова.