Не усі люблять довго возитися біля плити, але якщо страва смачна, то це того варте. Пропонуємо вам приготувати рибно-пшоняні тефтельки у томатному соусі. Рибу можете використати на ваш розсуд: сайда, тріска, хек або мінтай - обирати вам. Страву дуже легко приготувати і застосовувати особливі кулінарні прийоми вам вже точно не доведеться. Ну а, для того, щоб цей рецепт став вашим фірмовим потрібно буде включити усю свою фантазію і втілити в кулінарний шедевр. Подавати тефтельки краще в соусі, так вони виходять соковитими і апетитнішими. Легкість і вишуканість рибних тефтельок в соусі не передати, потрібно лише скуштувати. На гарнір підійдуть картопляне пюре, або відварений рис. Даруйте радість близьким щодня. Смачного!
Філе риби (хека) промити, обсушити і нарізати на невеликі шматочки. Зробити рибний фарш, пропустивши через м'ясорубку, і помістити в глибоку посудину.
Перейти до приготування пшона. Промиту крупу висипати в киплячу воду і варити на повільному вогні. Через 20 хв. від початку варіння, налити в каструльку молоко. Потім покласти сіль, вершкове масло і помішуючи варити ще 15 хв.
Дрібно нарізати кріп, а потім цибулю (замість кропу підійде і петрушка). Додати у фарш зварене пшоно, кріп, сюди ж вбити яйце, посолити, поперчити і все ретельно перемішати.
З фаршу сформувати кульки (тюфтельки) і поставити в холодильник. Тим часом, розігріти сковороду і на рослинній олії обсмажити цибулю.
В обсмажену цибулю додати томатну пасту, цукор і сіль за смаком, а також кип'яченої води 1/2 склянки. Довести все до кипіння на середньому вогні.
Охолоджені тефтельки дістати з холодильника і помістити у соус. Тушкувати 10 хвилин. Перевернути на інший бік і дати тушкуватися ще стільки ж за часом. Подавати готові тефтельки слід, в отриманому раніше соусі.