Салат «Мімоза» з лососем і сиром
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Салат «Мімоза» з лососем і сиром

Смачна і ситна «Мімоза», безсумнівно, відноситься до невичерпної колекції святкових салатів. І не дивно: завдяки ефектному вигляду вона виграшно виділяється серед інших страв і завжди до душі гостям. Легкість приготування і доступність інгредієнтів – незаперечні достоїнства цієї страви. Свою назву салат отримав завдяки зовнішній схожості з весняною квіткою мімози, такою же сонячною і веселою. Популярність салатику стала причиною появи безлічі варіантів його приготування. Пропонована «Мімоза» практично повністю повторює традиційний рецепт, проте замість рибних консервів використовується слабосолений лосось – цінний морський делікатес, дуже корисний для нашого організму.

Інгредієнти

  • Лосось слабосолений - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 80 г.
  • Рис - 200 г.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Сир твердий - 200 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Кріп - 30 г.
  • Майонез - 100 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Яйця відварити, охолодити, очистити, окремо натерти білки і жовтки. Лук очистити від лушпиння і подрібнити.

  • 02

    Сир натерти на крупній тертці. Масло заморозити, а потім натерти на тертці.

  • 03

    Рис відварити в підсоленій воді до готовності. Лосось нарізати скибочками або кубиками.

  • 04

    Викласти інгредієнти в такій послідовності: лосось, рис, цибуля, масло, сир, білок. Прикрасити салат кропом і тертими жовтками. Кожен шар необхідно промазувати майонезом.