Смачна і ситна «Мімоза», безсумнівно, відноситься до невичерпної колекції святкових салатів. І не дивно: завдяки ефектному вигляду вона виграшно виділяється серед інших страв і завжди до душі гостям. Легкість приготування і доступність інгредієнтів – незаперечні достоїнства цієї страви. Свою назву салат отримав завдяки зовнішній схожості з весняною квіткою мімози, такою же сонячною і веселою. Популярність салатику стала причиною появи безлічі варіантів його приготування. Пропонована «Мімоза» практично повністю повторює традиційний рецепт, проте замість рибних консервів використовується слабосолений лосось – цінний морський делікатес, дуже корисний для нашого організму.
Яйця відварити, охолодити, очистити, окремо натерти білки і жовтки. Лук очистити від лушпиння і подрібнити.
Сир натерти на крупній тертці. Масло заморозити, а потім натерти на тертці.
Рис відварити в підсоленій воді до готовності. Лосось нарізати скибочками або кубиками.
Викласти інгредієнти в такій послідовності: лосось, рис, цибуля, масло, сир, білок. Прикрасити салат кропом і тертими жовтками. Кожен шар необхідно промазувати майонезом.