Салат "Нісуаз"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Салат "Нісуаз"

Салати люблять робити всі. Адже, вони за звичай дуже швидко готуються , а результат завжди радує. Салати бувають дуже різними. І серед цього розмаїття і великої кількості рецептів потрібно вміти вибрати рецепти салатів, які стануть улюбленими у вашій родині. Але як дізнатися який рецепт салату вибрати? Ми вам у цьому допоможемо. Сьогодні ми пропонуюємо приготувати вам вишуканий знаменитий салат французького міста Ніцци зі свіжих овочів, варених яєць, анчоусів і оливкового масла. Не сумнівайтеся такий салат стане вашим улюбленим. Цей салат подають в кращих ресторанах світу. Ми ж вам радимо його приготувати вдома і насолодитися його прекрасним смаком не виходячи з дому в світ.

Інгредієнти

  • Салат - 1 качан
  • Помідори - 4 шт.
  • Філе анчоуса в олії - 8 шт.
  • Тунець в олії - 150 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Червоний солодкий перець - 1 шт.
  • Зелена стручкова квасоля - 200 г.
  • Лимонний сік - 50 мл.
  • Маслини - 8 шт.
  • Оливкова олія - 9 ст. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Базилік - 8 листочків
  • Винний оцет - 1,5 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати для заправки 7 ст. л. оливкової олії, 1 роздавлений зубчик часнику, базилік, винний оцет, сіль і перець.

  • 02

    Стручкову квасолю варити 5 хвилин, відкинути на друшляк і облити холодною водою.

  • 03

    Розігріти 2 ст. л. оливкової олії, додати 1 роздавлений зубчик часнику і квасолю. Готувати 2 хвилини. Остудити, полити лимонним соком.

  • 04

    Салат розібрати на листя, порвати їх в миску. Помідори і цибулю порізати, зварити яйця. Перець очистити, нарізати скибочками. Варені яйця очистити і порізати на четвертинки.

  • 05

    Салат викладати кілька разів шарами: салат, цибулю, помідори, квасолю і перець.Залити заправкою. Зверху викласти тунець, яйця, маслини і анчоуси.