Салат "Шемахінський"
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Салат "Шемахінський"

Цей неймовірно легкий і соковитий салат - страва Азербайджанської кухні. Для заправки салату краще використовувати нерафіновану олію, щоб страва була більш ароматною і смачною. Для салату «Шемахінський» краще брати пісну яловичину. Ріпчасту цибулю маринують протягом 15-20 хвилин в 9% оцті. Бажано розвести його водою в пропорції дві частини оцту і одна частина води. Салат «Шемахінський» у підсумку виходить дуже ситним, ароматним, зовні красивим і апетитним, і до того ж досить корисним.

Інгредієнти

  • Відварена яловичина - 200 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Оцет 9% - 1/4 склянки
  • Мариновані огірки - 100 г.
  • Помідори - 2 шт.
  • Листя салату - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати соломкою. Цибулю нарізати півкільцями і скласти в миску, залити оцетом. Залишити на 10-15 хвилин.

  • 02

    Огірки нарізати соломкою. Листя салату і зелень петрушки промити, обсушити.

  • 03

    Змішати в мисці м'ясо, цибулю і огірки, посолити, поперчити за смаком, заправити соняшниковою олією.

  • 04

    На тарілки розкласти листя салату, зверху викласти приготований салат, прикрасити розрізаними на четвертинки помідорами і зеленню.