Шотландський масляний пиріг "Шортбред"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Шотландський масляний пиріг "Шортбред"

Здавна слово «short» використовувалося для опису крихкої, ламкої текстури. От ви тепер самі здогадаєтеся що означає слово "shortbread". Правильно дослівно це перекладається як розсипчастий хліб, тобто розсипчастий пиріг. У дев'ятнадцятому столітті шортбред прийняв сучасну форму - форму солодкого пісочного печива. Адже, пиріг розрізується на шматочки і набуває форму печива. Класичний шортбред складається всього з трьох інгредієнтів - борошно, масло і цукрова пудра. І кінцевий результат залежить від якості цих трьох продуктів. Шортбред досить легко готується, а найголовніше тут тільки три інгредієнти, і сіль виключно для підсилення смаку.

Інгредієнти

  • Борошно - 400 г.
  • Цукрова пудра - 150 г.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Вершкове масло виставити з холодильника, щоб трохи підтануло. Потроху додавати сіль і цукрову пудру, збиваючи виделкою.

  • 02

    Потроху додавати борошно, замішуючи тісто. Сформувати з тіста коржик, помістити його в форму для випікання.

  • 03

    Поставити випікатися в розігріту до 200°C духовку на 30 хвилин.