Бабку готували в Росії ще дуже і дуже давно. Ця страва по праву вважається російською народною стравою. Спочатку це була несолодка страва із картоплі або локшини. При чому локшину обов'язково теж брали домашню. З часом стали з'являтися і рецепти солодких бабок. Наприклад, шоколадна, як у нашому рецепті. Хорош рецепт тим, що нескладно замісити тісто для бабки. Та й глазур зробити теж. Але крім шоколаду в десерті є багато інгредієнтів, які не тільки смачні, але і корисні. Це горіхи. Адже фундук - це джерело рослинного білка, який дуже важливий для нашого організму. Ви подаруєте море радості своїм близьким з таким десертом.
Розтопити 100 г. вершкового масла в каструлі.
100 г. шоколаду натерти на дрібній тертці.
Білки відокремити від жовтків. Збити білки з щіпкою солі в жорстку масу. Наприкінці збивання додати цукор, збити. Потім додати яєчні жовтки і все разом збити.
В окремому посуді змішати борошно, горіхи, розпушувач, тертий шоколад і какао. Все перемішати. Потім додати розтоплене вершкове масло і перемішати.
Випікати при температурі 180°С 40-45 хвилин, готовність перевірити зубочисткою. Готову бабку остудити і полити шоколадною глазур'ю.
Приготувати глазур. Розтопити 100 г. темного шоколаду на водяній бані, додати 50 г. розтопленого вершкового масла, перемішати.
Покрити бабку глазур'ю. Приємного апетиту.