Шоколадна бабка
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Шоколадна бабка

Бабку готували в Росії ще дуже і дуже давно. Ця страва по праву вважається російською народною стравою. Спочатку це була несолодка страва із картоплі або локшини. При чому локшину обов'язково теж брали домашню. З часом стали з'являтися і рецепти солодких бабок. Наприклад, шоколадна, як у нашому рецепті. Хорош рецепт тим, що нескладно замісити тісто для бабки. Та й глазур зробити теж. Але крім шоколаду в десерті є багато інгредієнтів, які не тільки смачні, але і корисні. Це горіхи. Адже фундук - це джерело рослинного білка, який дуже важливий для нашого організму. Ви подаруєте море радості своїм близьким з таким десертом.

Інгредієнти

  • Темний шоколад - 200 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Цукор - 100 г.
  • Борошно - 7 ст. л.
  • Розпушувач для тіста - 1.5 ч. л.
  • Фундук мелений - 100 г.
  • Какао - 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Сіль - щіпка

Етапи приготування

  • 01

    Розтопити 100 г. вершкового масла в каструлі.

  • 02

    100 г. шоколаду натерти на дрібній тертці.

  • 03

    Білки відокремити від жовтків. Збити білки з щіпкою солі в жорстку масу. Наприкінці збивання додати цукор, збити. Потім додати яєчні жовтки і все разом збити.

  • 04

    В окремому посуді змішати борошно, горіхи, розпушувач, тертий шоколад і какао. Все перемішати. Потім додати розтоплене вершкове масло і перемішати.

  • 05

    Випікати при температурі 180°С 40-45 хвилин, готовність перевірити зубочисткою. Готову бабку остудити і полити шоколадною глазур'ю.

  • 06

    Приготувати глазур. Розтопити 100 г. темного шоколаду на водяній бані, додати 50 г. розтопленого вершкового масла, перемішати.

  • 07

    Покрити бабку глазур'ю. Приємного апетиту.