Шоколадний торт з кавою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 10 хв

Шоколадний торт з кавою

Що може бути ароматніше, смачніше і спокусливіше, ніж чашечка доброї кави і ніжний шоколад, що тане в роті? Це гармонійне поєднання давно стало класикою приємного проведення часу. Ми ж пропонуємо відчути неповторну кавово-шоколадну комбінацію в черговому солодкому рецепті. Цей дивовижний тортик виходить настільки просоченим і соковитим, що Ви просто не зможете відірватися від такої смакоти. Апетитне чергування густого вершково-кавового крему і ніжного шоколадного бісквіта подарує Вам незабутні смакові відчуття. Цей кулінарний шедевр приведе в захват усіх Ваших гостей, тому не забудьте відкласти кожному з них по шматочку цієї шоколадної «бомби».

Інгредієнти

  • Цукор - 2,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 2 ч. л.
  • Крохмаль картопляний - 2 ч. л.
  • Розпушувач - за смаком
  • Желатин - за смаком
  • Какао - 2 ч. л.
  • Кава чорна - 1,5 ч. л.
  • Вершки - 160 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Збити яйця в мисці, поступово додаючи цукор і вливаючи воду. В окремій мисці змішати борошно, какао і розпушувач. Просіяти в миску з яєчною сумішшю, перемішати знизу вгору.

  • 02

    Форму застелити папером, викласти тісто, розрівняти по всій поверхні форми. Випікати 20 хвилин у попередньо розігрітій духовці до температури 175°C. Після, витягнути з форми і остудити.

  • 03

    Желатин замочити в холодній воді, постійно помішуючи додати гарячу зварену каву, після чого остудити суміш.

  • 04

    Вершки збити разом із цукром. Перекласти з вершкової маси 6 ст. л. окремо для прикраси. В основну вершкову масу влити суміш желатину і кави. Перемішати.

  • 05

    Корж бісквіта розрізати на дві частини, нижній шар змастити вершковою масою, викласти зверху половину кавової суміші, накрити другим коржем. Змастити залишеним кремом, прикрасити відкладеною вершковою масою.