Шоколадне печиво з пивом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Шоколадне печиво з пивом

Ви досі вважаєте, що з пива можна приготувати лише маринад для шашлику? Даремно. Виявляється, з цього популярного в усьому світі хмільного напою роблять ароматне тісто для кондитерських виробів. Пивне тісто за смаком і текстурою дуже схоже на листкове. І що найцікавіше, дріжджі для такого тіста зовсім не потрібні, їх роль виконує пиво. Пропонований рецепт шоколадного печива з пивом – тому яскраве підтвердження. Дивовижне поєднання незвичних інгредієнтів, таких як шоколад і пивне тісто, роблять випічку пікантною і по-своєму особливою. А темне пиво насичує печиво шляхетним смаком з легкою гіркуватістю. Приготувавши таке печиво, Ви зрозумієте, наскільки воно чудове.

Інгредієнти

  • Темне пиво - 280 мл.
  • Борошно - 550 г.
  • Коричневий цукор - 180 г.
  • Какао-порошок - 80 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 200 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Шоколад - 200 г.
  • Цукрова пудра - 200 г.
  • Сіль - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Пиво налити в ківш, додати грам 80 коричневого цукру. Довести до кипіння, зняти з вогню і залишити остигати.

  • 02

    Змішати борошно, сіль, розпушувач, залишок коричневого цукру, какао-порошок і цукрову пудру.

  • 03

    Потім розтопити вершкове масло і влити його до сухої суміші. Добре перемішати.

  • 04

    Далі додати окремо яйця і перемішати, яєчний жовток, знову перемішати.

  • 05

    Шоколад розламати на невеликі шматочки.

  • 06

    Влити остиглий пивний сироп, додати шматочки шоколаду, знову ретельно перемішати. Накрити тісто і прибрати в холодне місце на 3 години.

  • 07

    Випікати печиво в духовці, при температурі 200°С, близько 15 хвилин.