Ви досі вважаєте, що з пива можна приготувати лише маринад для шашлику? Даремно. Виявляється, з цього популярного в усьому світі хмільного напою роблять ароматне тісто для кондитерських виробів. Пивне тісто за смаком і текстурою дуже схоже на листкове. І що найцікавіше, дріжджі для такого тіста зовсім не потрібні, їх роль виконує пиво. Пропонований рецепт шоколадного печива з пивом – тому яскраве підтвердження. Дивовижне поєднання незвичних інгредієнтів, таких як шоколад і пивне тісто, роблять випічку пікантною і по-своєму особливою. А темне пиво насичує печиво шляхетним смаком з легкою гіркуватістю. Приготувавши таке печиво, Ви зрозумієте, наскільки воно чудове.
Пиво налити в ківш, додати грам 80 коричневого цукру. Довести до кипіння, зняти з вогню і залишити остигати.
Змішати борошно, сіль, розпушувач, залишок коричневого цукру, какао-порошок і цукрову пудру.
Потім розтопити вершкове масло і влити його до сухої суміші. Добре перемішати.
Далі додати окремо яйця і перемішати, яєчний жовток, знову перемішати.
Шоколад розламати на невеликі шматочки.
Влити остиглий пивний сироп, додати шматочки шоколаду, знову ретельно перемішати. Накрити тісто і прибрати в холодне місце на 3 години.
Випікати печиво в духовці, при температурі 200°С, близько 15 хвилин.