Тісто для запропонованого пирога "Valentin" бісквітне. Врахуйте, що таке тісто потрібно замішувати швиденько, не зволікаючи, і випікати відразу ж. Пориста структура цього виду тіста і виходить завдяки насиченню бульбашками повітря, що трапляється при швидкому збиванні цукрово-яєчної суміші. До речі, вона повинна збільшити свій об'єм приблизно в 2,5-3 рази. Ставлячи форму з приготованим тістом у духовку, не струшуйте її, і перші 10-15 хвилин бажано не заглядати в духовку. Незважаючи на те, що рецепт цього бісквіта простий (без відділення білків від жовтків і т.д.), якщо Ви врахуєте всі особливості бісквітного тіста, пиріг у Вас вийде легким, пишним і пористим, а какао-порошок зробить його шоколадним.
Розігріти духовку до 180°C градусів.
Висипати цукор і яйця в одну миску. Збити міксером до піни.
Додати борошно, какао, масло і продовжити збивати.
Вистелити папером форму для випічки і влити тісто.
Поставити в розігріту духовку і випікати 30 хвилин.
Розтопити шоколад на паровій бані. Прикрасити пиріг шоколадом і гранатом.