Шоколадний пиріг "Valentin"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 45 хв

Шоколадний пиріг "Valentin"

Тісто для запропонованого пирога "Valentin" бісквітне. Врахуйте, що таке тісто потрібно замішувати швиденько, не зволікаючи, і випікати відразу ж. Пориста структура цього виду тіста і виходить завдяки насиченню бульбашками повітря, що трапляється при швидкому збиванні цукрово-яєчної суміші. До речі, вона повинна збільшити свій об'єм приблизно в 2,5-3 рази. Ставлячи форму з приготованим тістом у духовку, не струшуйте її, і перші 10-15 хвилин бажано не заглядати в духовку. Незважаючи на те, що рецепт цього бісквіта простий (без відділення білків від жовтків і т.д.), якщо Ви врахуєте всі особливості бісквітного тіста, пиріг у Вас вийде легким, пишним і пористим, а какао-порошок зробить його шоколадним.

Інгредієнти

  • Борошно - 120 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Яйця - 180 г.
  • Какао-порошок - 15 г.
  • Олія соняшникова - 20 г.
  • Гранат - 240 г.
  • Шоколад - 40 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 180°C градусів.

  • 02

    Висипати цукор і яйця в одну миску. Збити міксером до піни.

  • 03

    Додати борошно, какао, масло і продовжити збивати.

  • 04

    Вистелити папером форму для випічки і влити тісто.

  • 05

    Поставити в розігріту духовку і випікати 30 хвилин.

  • 06

    Розтопити шоколад на паровій бані. Прикрасити пиріг шоколадом і гранатом.