Креветочне масло
Кількість порцій - 10
Час приготування - 20 хв

Креветочне масло

Приготоване креветочне масло в домашніх умовах - це не тільки якісний і смачний продукт, це ще й економія сімейного бюджету. Швидко, просто і недорого. Найочевидніше його застосування - для сендвічів, також масло можна додавати в овочеві або рибні страви для надання їм приємного аромату креветок. Ще його використовують, як начинку для яєць, добавку до соусів, супів, прикрасу для холодних страв. У холодильнику креветочне масло може зберігатися 3-4 дні, а якщо його заморозити, то до 3-4 місяців. Для заправки салатів рекомендується готувати креветочне масло з панцирів креветок.

Інгредієнти

  • Креветки - 150 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Лимонний сік - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Креветки відварити, охолодити, очистити.

  • 02

    Подрібнити за допомогою блендера, потім розтерти з розм'якшеним маслом.

  • 03

    Приправити за смаком сіллю і лимонним соком, добре перемішати.

  • 04

    Викласти в формочку і поставити в холодильник хвилин на 10.