Сибірські пельмені
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 30 хв

Сибірські пельмені

Напевно, не існує людини, яка б не пробувала справжніх домашніх пельменів, і щоб вони їй не сподобалися. Адже вони завжди такі соковиті, ситні, великі, що двома- трьома можна спокійно наїстися. Звичайно, простіше купити в супермаркеті вже готові, але ж ніщо не зрівняється з домашніми пельменями. Не дарма рецепт називається "Сибірські пельмені", адже саме там, вважається, що господині роблять їх найкраще. Спробувавши всього один, ви точно захочете ще і ще. Тому не чекайте, а скоріше почніть їх робити, адже рецепт пельменів зовсім не складний, і з ним може впоратися будь-яка господиня. А подавати їх можна з якимось соусом або ж смаженою цибулею .

Інгредієнти

  • М'ясо (свинина) - 250 г.
  • М'ясо (яловичина) - 200 г.
  • Борошно - 270 г.
  • Яйце - 2 шт.
  • Сметана - 70 г.
  • Цибуля ріпчаста - 40 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Цукор - 3 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно приготувати фарш. Для приготування фаршу, яловичину та свинину нарізати на шматки та пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою. До фаршу додати сіль, цукор, перець та воду (трошки менше склянки), а також, пропущену через м’ясорубку цибулю, все, дуже ретельно перемішати.

  • 02

    Потім потрібно замісити тісто. Для цього змішати воду (0,5 склянки) з сіллю та курячими яйцями. Мішати до тих пір, поки не вийде однорідна маса. Давши масі настоятися хвилин 30, розкачати тісто вузькою тоненькою смужкою та змастити яйцем по всій довжині.

  • 03

    Потім покласти по ложці фаршу на відстані 5-6 см. одна від одної. Склянкою вирізати кружечки тіста навколо шматочків фаршу, потім тісто скласти навпів та склеїти кінчики. Пельмені варити у великій кількості злегка підсоленої води (на 1 кг. пельменів - 4 л. води, 40 г. солі), на слабкому вогні приблизно 8-10 хвилин. Сибірські пельмені краще їсти, поливаючи їх гострим соусом, або просто сметаною.