Скандинавські бублики з кардамоном
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г 30 хв

Скандинавські бублики з кардамоном

В скандинавських країнах традиційно прийнято додавати у випічку, будь то плюшки, бублики або печиво, пряність кардамон. Здавна її прозвали райським зерном завдяки приємному, цитрусовому смаку і високому вмісту ефірних масел. Саме тому фінська і шведська випічка відрізняються особливим ароматом. Випікати бублики необхідно до золотистої скоринки. Спечені ласощі можна полити глазур'ю з розтопленого білого шоколаду, перемішаного з тертим імбиром або корицею. Скандинавські бублики з кардамоном однаково смачні й ароматні як тільки спечені, так і холодні.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 5 ст. л.
  • Вершки 20% - 1,5 ст. л.
  • Цукор коричневий - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 0,5 шт.
  • Масло вершкове - за смаком
  • Кардамон (коробочка) - 2 шт.
  • Висівки - 0,5 ст. л.
  • Дріжджі сухі - 0,5 ст. л.
  • Сіль морська - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду, обсмажити коробочки кардамону протягом 1-2 хвилин, струшуючи. Витягнути насіння з коробочок, розтовкти в ступі.

  • 02

    Залити дріжджі з дрібкою цукру 0,25 ст. теплої води, розмішати, залишити на 5-10 хвилин.

  • 03

    Масло розтопити, трохи остудити.

  • 04

    У миску просіяти 3 ст. л. борошна, додати сіль, висівки, кардамон, перемішати. В окремій мисці змішати теплі вершки і яйця, збити. Додати дріжджі, перемішати. У центр гірки влити вершкову суміш, додати масло, перемішати.

  • 05

    Замісити тісто, поступово додаючи борошно, що залишилося, перекласти тісто на стіл, присипаний борошном, розім'яти тісто. Перекласти тісто в миску, посипати борошном, накрити рушником, прибрати на 2 години в тепле місце.

  • 06

    Тісто розділити на кілька частин, кожну скачати в ковбаску, з'єднати кінці, защипнути, щоб вийшов бублик.

  • 07

    Деко застелити пергаментом, змастити маслом, викласти бублики на деко. Накрити трохи вологим рушником зверху, настояти 30-40 хвилин.

  • 08

    Бублики змастити сумішшю збитого яйця і вершків, випікати протягом 20 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.