Солодкі вареники на заварному тесті
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Солодкі вареники на заварному тесті

Варіантів приготування нашої улюбленої національної страви не злічити. Напевно, в кожній родині є свій, коронний рецепт, який дістався у спадок від бабусі, а то й від прабабусі. Проте, поповнити кулінарну скарбничку новим рецептом не завадить і ви, можливо, теж запровадите нову кулінарну традицію. Незважаючи на безліч варіантів приготування тіста, на наш смак, для солодких вареників саме вдалим є заварне. Вареники виходять ніжними, тоненькими і по-справжньому десертними. Можна готувати їх з різними солодкими начинками, з сиром та ягодами.

Інгредієнти

  • Яйця - 3 шт.
  • Молоко - 1 склянка
  • Вершкове масло - 50 г
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Борошно - 4-5 склянок
  • Сир домашній - 500 г
  • Родзинки (за бажанням) - 100 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Ванільний цукор

Етапи приготування

  • 01

    Молоко налийте в каструлю, вкиньте вершкове масло, цукор (2 ст.л.), сіль. Помішуючи, доведіть все до кипіння.

  • 02

    Після цього зніміть каструлю з вогню і просійте до неї 1 склянку борошна. Швидко помішуючи її дерев'яною лопаткою, доведіть все до гладкої блискучої маси. Остудіть.

  • 03

    Жовтки відокремте від білків. Жовтки відкладіть, а білки введіть в борошняну масу і добре перемішайте все до однорідності.

  • 04

    Поступово просійте в тісто все борошно і вимісіть його так, щоб воно стало гладким і еластичним. Накрийте тісто і дайте трохи постояти.

  • 05

    Тим часом приготуйте начинку. Сир пропустіть через сито або протріть блендером.

  • 06

    Родзинки замочіть в окропі.

  • 07

    З лимона зніміть цедру.

  • 08

    Додайте в сир цукор, що залишився, ванільний цукор і жовтки, все добре розітріть.

  • 09

    Потім введіть родзинки і лимонну цедру і добре перемішайте.

  • 10

    Поверхню столу присипте борошном. Від тіста відокремте невелику частину і розкачайте в тонкий пласт. Склянкою виріжте кружечки.

  • 11

    На середину кожного кружечка покладіть приблизно 1 ч.л. начинки і затисніть по краю. Таким чином зліпіть всі вареники.

  • 12

    Зроблені вареники опустіть в киплячу підсолену воду і відваріть 3-5 хвилин від моменту закипання. Коли вареники спливуть - вони готові. Дістаньте їх шумівкою і подавайте з солодким соусом, вершковим маслом або сметаною.