Закуска з баклажанів і сочевиці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Закуска з баклажанів і сочевиці

Пропонуємо вашій увазі прекрасну закуску з баклажанів і сочевиці . Її появі на столі дуже зрадіють люди , які дотримуються здорового способу життя. Адже , баклажани - це джерело вітамінів і всіх необхідних організму людини мікроелементів. Вони містять багато клітковини , пектину , білків , калію , кальцію , фосфору , заліза , магнію , натрію , а також ряду вітамінів. Сочевиця - це теж не менш корисний продукт ніж баклажани. Сочевиця містить в собі велику кількість рослинного білка , який легко засвоюється організмом. Сочевиця також містить калій , марганець , бор , кобальт , йод , цинк , фосфор , кальцій , залізо , мідь , молібден , жирні кислоти групи Омега- 6 , Омега- 3 .

Інгредієнти

  • Баклажани - 1 шт.
  • Сочевиця - 200 г
  • Зелена цибуля - 50 г
  • Вино біле - 20 мл
  • Оливкова олія - 30 мл
  • Сир фета - 100 г
  • Сіль - за смаком
  • Салат - 100 г
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Промийте сочевицю і викладіть в каструлю з великою кількістю води. Доведіть до кипіння, потім варіть до пом'якшення сочевиці. Злийте воду.

  • 02

    Баклажан наріжте на скибочки. Змастіть їх оливковою олією з двох сторін і обсмажте з кожного боку.

  • 03

    Зелену цибулю дрібно наріжте.

  • 04

    Змішайте цибулю і вино з сочевицею. Приправте сіллю і перцем.

  • 05

    Викладіть перед подачею на тарілку скибочку баклажана, потім трохи сочевиці, розкришіть сир фета, зверху накрийте ще однією скибочкою баклажана і ще раз повторіть, потім посипте листя салату і подавайте.