Соковитий шоколадний манник із халвою
Кількість порцій - 12
Час приготування - 1 г 20 хв

Соковитий шоколадний манник із халвою

Пропонуємо вам прекрасне рішення проблеми сімейного десерту. Якщо ви хочете здивувати і порадувати вашу дорогу родину, то обов'язково спечіть сьогодні соковитий шоколадний манник із халвою. Це незвичайний десерт, який здивує вас своїм неперевершеним смаком. Трошки незвичайним тут є те, що сюди додається халва і манка. Але саме вони надають ту пікантність і соковитість шоколадному маннику. Халва в цьому десерті виходить соковитою, м'якою і розплавленою, щось на зразок крему. А сам манник виходить соковитим і пишним, завдяки манці, яку ми замочимо в кефірі - це дуже важливо. Готовий пиріг можна злегка просочити, наприклад, лікерною просочкою.

Інгредієнти

  • Кефір - 1,5 ст.
  • Цукор - 1 ст.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Крупа манна - 1 ст.
  • Борошно - 1 ст.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Какао-порошок - 4 ст. л.
  • Ванілін - 50 г.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Халва соняшникова - 170 г.

Етапи приготування

  • 01

    Манку замочити в кефірі за 2 години до початку приготування.

  • 02

    Вершкове масло має бути кімнатної температури. Масло збити разом із цукром і ваніліном. Додати яйця, продовжити збивати. Поступово додавати манку, набухшу в кефірі, в суміш масла і яєць, ретельно перемішати.

  • 03

    Додати в суміш просіяне борошно з розпушувачем, додати сіль і какао-порошок. Замісити тісто, воно повинно бути не густим.

  • 04

    Порізати халву на невеликі шматочки. Додати шматочки халви в тісто, перемішати.

  • 05

    Випікати манник 1 годину в духовці при температурі 180°C.

Товар додано до кошику