Сметанне желе з бананами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Сметанне желе з бананами

Желе - це десерт бажаний на будь-якому солодкому столі. Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування найніжнішого вишуканого десерту зі сметани і банана. Крім того, готується желе швидко і легко. Так що навіть початківці-кулінари зможуть приготувати цей десерт. Такий десерт припаде до смаку всій публіці. А діти будуть просто в захваті від такої солодощі. Мало того, ця солодість дуже корисна. А як відомо не всі солодощі можуть похвалитися такою перевагою. Адже, сметана дуже корисна для дитячого організму особливо. Банани теж не пасуть задніх по своїй корисності. Вони багаті калієм, у великих кількостях містять кальцій, залізо, магній і фосфор. У бананах багато клітковини, вітамінів.

Інгредієнти

  • Сметана - 500 г.
  • Цукор - 100 г,
  • Банани - 2 шт.
  • Желатин - 15 г.
  • Шаколад - 25 г.

Етапи приготування

  • 01

    Сметану кімнатної температури викласти в чашку для міксера, туди додати цукор. Збити міксером до повного розчинення цукру, приблизно 5 хвилин.

  • 02

    Нагріти 100 мл. води (не окріп) і залити нею желатин. Ретельно розмішати до повного розчинення желатину. Потім остудити, періодично помішуючи.

  • 03

    Коли желатин охолоне до кімнатної температури, додати його до сметани. Бажано щоб температура сметани і желатину була приблизно однаковою. Потім знову збити міксером.

  • 04

    Банани очистити і порізати кубиками. А потім розкласти їх по формах.

  • 05

    Збиту сметанну суміш влити у форми і поставити їх в холодильник, не менше ніж на 2 години.

  • 06

    Поки желе застигає, натерти шоколад на дрібній тертці.

  • 07

    Після застигання желе, посипати його шоколадом і подавати.