Спагеті з сардиною в томатному соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Спагеті з сардиною в томатному соусі

Це чудове блюдо для тих, хто любить італійську кухню. Взагалі спагетті з сардинами - найулюбленіше і знамените блюдо на Сицилії. Це не просто дуже смачне, але і дуже корисна страва. Насамперед філе сардини містить жирні кислоти «Омега-3», а також риб'ячий жир, антиоксиданти, вітаміни, макроелементи і мікроелементи, які мають позитивний вплив на імунітет, і оздоровчу дію на весь організм людини. Сардина в томатному соусі чудово доповнює спагетті і перетворює звичайне блюдо в маленький кулінарний шедевр.

Інгредієнти

  • Спагеті - 400 г.
  • Консервовані помідори - 230 г.
  • Консервована сардина - 190 г.
  • Чорні оливки - 100 г.
  • Каперси - 1 ст. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка - за смаком
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Перець чилі мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Макарони відварити в підсоленій воді, як вказано на упаковці. Потім макарони відкинути на друшляк. Залишити трохи води, в якій вони варилися.

  • 02

    Консервовану сардину відкрити, злити з неї рідину і викласти на тарілку. Там її розім'яти виделкою і видалити всі кісточки.

  • 03

    Консервовані помідори нарізати шматочками.

  • 04

    Петрушку подрібнити, оливки крупно нарізати.

  • 05

    Для соусу потрібно: на сковороду налити оливкову олію і обсмажити на ній часник, продавлений через прес. Потім додати перець чилі, помідори і сардину. Готувати приблизно 2 хвилини.

  • 06

    Далі додати оливки, каперси (з каперсів злити маринад) і більшу частину подрібненої петрушки. Добре перемішати.

  • 07

    Потім на сковороду викласти готову пасту і знову добре перемішати.

  • 08

    Якщо соус буде густим, додати трохи води, в якій варилася паста.

  • 09

    Подавати пасту з соусом гарячою, зверху присипавши рештою петрушкою.