Це чудове блюдо для тих, хто любить італійську кухню. Взагалі спагетті з сардинами - найулюбленіше і знамените блюдо на Сицилії. Це не просто дуже смачне, але і дуже корисна страва. Насамперед філе сардини містить жирні кислоти «Омега-3», а також риб'ячий жир, антиоксиданти, вітаміни, макроелементи і мікроелементи, які мають позитивний вплив на імунітет, і оздоровчу дію на весь організм людини. Сардина в томатному соусі чудово доповнює спагетті і перетворює звичайне блюдо в маленький кулінарний шедевр.
Макарони відварити в підсоленій воді, як вказано на упаковці. Потім макарони відкинути на друшляк. Залишити трохи води, в якій вони варилися.
Консервовану сардину відкрити, злити з неї рідину і викласти на тарілку. Там її розім'яти виделкою і видалити всі кісточки.
Консервовані помідори нарізати шматочками.
Петрушку подрібнити, оливки крупно нарізати.
Для соусу потрібно: на сковороду налити оливкову олію і обсмажити на ній часник, продавлений через прес. Потім додати перець чилі, помідори і сардину. Готувати приблизно 2 хвилини.
Далі додати оливки, каперси (з каперсів злити маринад) і більшу частину подрібненої петрушки. Добре перемішати.
Потім на сковороду викласти готову пасту і знову добре перемішати.
Якщо соус буде густим, додати трохи води, в якій варилася паста.
Подавати пасту з соусом гарячою, зверху присипавши рештою петрушкою.