Салат з шпинату і креветок
Кількість порцій - 4
Час приготування - 10 хв

Салат з шпинату і креветок

Досить простий салат з трохи солодких помідорів чері, корисних креветок і шпинату, з давно перевіреним смачним соусом з гірчиці, оливкової олії, лимонного соку і бальзамічного оцту. Такий салат ви полюбите відразу і будете готувати ще дуже довго. Скажімо так, цей салат відноситься до таких, що не набридають. За смаком можна додати сир моцарела, будь-який зелений салат (добре підійде рукола), авокадо або курку, запечену зі спеціями (до речі, креветки також можна не відварювати, а запекти в духовці або грилі). Салат може замінити вам повноцінну вечерю, бо містить достатню кількість білків, жирів і вуглеводів одночасно.

Інгредієнти

  • Креветки - 160 г.
  • Шпинат - 200 г.
  • Помідори черрі - 150 г.
  • Гірчиця - 5 г.
  • Лимон - 30 г.
  • Оцет бальзамічний - 10 мл.
  • Олія оливкова - 20 мл.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Шпинат помити, просушити і нарвати руками. Гірчицю змішати з олією, сіллю, оцтом, лимонним соком. Помідори помити і розрізати на половинки.

  • 02

    Креветки відварити протягом 5-7 хвилин в підсоленій воді. Змішати всі інгредієнти і додати заправку. Обережно перемішати салат і трохи охолодити перед подачею.