Салат з відмінним поєднанням горіхів, сиру і морепродуктів. А «родзинку» йому додає яблуко, яке підходить просто чудово. З морепродуктів тут доданий кальмар, хоча також додати можна креветки, восьминіжки-бейбі або морський коктейль. А чи знаєте ви, що дуже багато людей припускаються помилки в приготуванні кальмара? По-перше, якщо кальмар варити більше 2 хвилин, то його м'ясо, грубо кажучи, стає «гумовим». По-друге, варити його необхідно без шкірки. Її легко можна зняти, опустивши кальмар на кілька секунд в окріп, а потім відразу ж в дуже холодну воду, тоді очистка кальмара зовсім не принесе вам клопоту.
Яйця відварити в підсоленій воді, охолодити, очистити. Сир натерти на тертці. Кальмари відварити протягом 1-2 хвилин в підсоленій воді.
Яблука помити і нарізати кубиками. Всі інгредієнти з'єднати. Додати майонез і перемішати салат.