Суп по-ризьки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Суп по-ризьки

Латвійська кухня протягом багатьох сторіч відчувала вплив інших національних кухонь. Латвійська кухня формувалася під впливом литовської, естонської, німецької, російської та білоруської кухонь. Основними продуктами латвійської національної кухні є мука, горох, боби, картопля, овочі, молоко і молочні продукти, крупи і в першу чергу перлова крупа, а також риба. Сьогодні ми вам представляємо прекрасну першу страву латвійської кухні - це суп по-ризьки. Він включає в себе всі національні латвійські продукти. У першу чергу це перлова крупа і тріска. Такий чудовий супчик порадує вас незабутнім смаком.

Інгредієнти

  • Тріска - 1000 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Корінь петрушки - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Картопля - 10 шт.
  • Перлова крупа - 3 ст. л.
  • Молоко - 500 г.
  • Вода - 1500 - 2000 мл.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рибу відварити в підсоленій воді з коренем петрушки до готовності, бульйон процідити.

  • 02

    Коли проціджений відвар закипить, влити гаряче молоко і всипати крупу. Через 15-20 хвилин покласти в суп нарізану на половинки картоплю і варити до готовності.

  • 03

    Додати вершкове масло, обсмажені на олії цибулю і моркву. Посолити, додати спеції і довести до кипіння. Перед подачею в кожну порцію покласти шматочок відвареної риби.