Нехай шлунок відпочине від перших страв, зварених на м'ясному бульйоні. У переліку інгредієнтів цієї страви головні позиції займають овочі: горошок, картопля, цибуля. Для приготування нашого супу-пюре використовують виключно заморожений зелений горошок, переважніше мозкових сортів. Із консервованим горошком такий суп не вийде. Відварені овочеві інгредієнти і дрібно порізану м'яту збивають за допомогою блендера до кремової консистенції. Вам безсумнівно сподобається приємний, оптимістичний зелений колір страви з білими "візерунками", утвореними доданими для прикраси вершками. Смачно, корисно і красиво!
Дрібно порізати цибулю.
Картоплю почистити, порізати невеликими шматочками.
Листя м'яти відокремити від стебла і дрібно порізати.
У каструлю з товстим дном покласти вершкове масло, розтопити. Викласти цибулю, обсмажити протягом 3-5 хвилин до м'якості.
Влити 500-600 мл. води, довести до кипіння, посолити. Додати картоплю, варити 10-15 хвилин, до м'якості картоплі.
У суп додати горошок (попередньо розморожувати не потрібно).
Далі додати м'яту.
З моменту закипання варити 1-2 хвилини.
Далі суп збити блендером.
Повернути суп назад в каструлю, влити вершки (залишити 2 ст. л. вершків для прикраси).
Перемішати, і нагріти до бажаної температури.
Налити теплий суп-пюре в тарілку, полити вершками, прикрасити гілочкою м'яти.