Суп-пюре з зеленого горошку з м'ятою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Суп-пюре з зеленого горошку з м'ятою

Нехай шлунок відпочине від перших страв, зварених на м'ясному бульйоні. У переліку інгредієнтів цієї страви головні позиції займають овочі: горошок, картопля, цибуля. Для приготування нашого супу-пюре використовують виключно заморожений зелений горошок, переважніше мозкових сортів. Із консервованим горошком такий суп не вийде. Відварені овочеві інгредієнти і дрібно порізану м'яту збивають за допомогою блендера до кремової консистенції. Вам безсумнівно сподобається приємний, оптимістичний зелений колір страви з білими "візерунками", утвореними доданими для прикраси вершками. Смачно, корисно і красиво!

Інгредієнти

  • Заморожений зелений горошок - 500 г.
  • Вершки 10-20% - 200 г.
  • Картопля - 200 г.
  • Цибуля - 100 г.
  • Свіжа м'ята - 3 гілочки
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Вода - 600 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Дрібно порізати цибулю.

  • 02

    Картоплю почистити, порізати невеликими шматочками.

  • 03

    Листя м'яти відокремити від стебла і дрібно порізати.

  • 04

    У каструлю з товстим дном покласти вершкове масло, розтопити. Викласти цибулю, обсмажити протягом 3-5 хвилин до м'якості.

  • 05

    Влити 500-600 мл. води, довести до кипіння, посолити. Додати картоплю, варити 10-15 хвилин, до м'якості картоплі.

  • 06

    У суп додати горошок (попередньо розморожувати не потрібно).

  • 07

    Далі додати м'яту.

  • 08

    З моменту закипання варити 1-2 хвилини.

  • 09

    Далі суп збити блендером.

  • 10

    Повернути суп назад в каструлю, влити вершки (залишити 2 ст. л. вершків для прикраси).

  • 11

    Перемішати, і нагріти до бажаної температури.

  • 12

    Налити теплий суп-пюре в тарілку, полити вершками, прикрасити гілочкою м'яти.