Суші-нігірі «Ебі»
Кількість порцій - 2
Час приготування - 35 хв

Суші-нігірі «Ебі»

Як не дивно, практично всі страви японської кухні досить-таки прості і легкі в приготуванні і не потребують будь-яких екстраординарних інгредієнтів. Незважаючи на це, японську кухню вважають однією з найекзотичніших і таємничих у світі. Пропонуємо розвіяти цей безглуздий міф і приготувати суші-нігірі «Ебі» у себе вдома за нашим дохідливим рецептом. Їх по достоїнству оцінять справжні любителі морепродуктів і ті, хто не ризикує їсти рол з сирою рибою. Приставка «нігірі» у назві страви означає те, що рол формується у вигляді довгастої рисової грудочки, поверх якої кладеться шматочок рибного філе. У нашому випадку – це вишукані королівські креветки, які нікого не залишать байдужим.

Інгредієнти

  • Рис готовий - 240 г
  • Королівські креветки - 16 шт.
  • Васабі - 20 г
  • Норі - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  • 02

    Відваріть креветки протягом 4 хвилин в підсоленій воді.

  • 03

    Змочіть руки водою, щоб рис не прилипав до долонь. Потім візьміть невелику жменю готового рису і, мнучи його в руках, надайте йому овальну форму.

  • 04

    Змастіть грудочки рису невеликою кількістю васабі.

  • 05

    Розташуйте зверху підготовленого шматочка рису креветку.

  • 06

    Якщо начинка погано тримається, то необхідно перетягнути всю заготовку вузькою смужкою норі. Це додасть певний додатковий смаковий відтінок для суші.