Суші-нігірі «Тай»
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Суші-нігірі «Тай»

Що може бути краще в кулінарії, ніж різноманітність? Якщо вам набридло робити одне і те ж, тоді спробуйте внести новинку в свій раціон - зробіть суші. Адже щоб їх приготувати, не обов'язковий якийсь важливий привід. Цілком достатньо зібратися родиною і повечеряти. Можна навіть вдатися до жіночої хитрості і попросити у сім'ї про допомогу, тоді готування перетвориться в цікаву гру, яка згуртує вас ще більше. Це зробить вашу сім'ю міцнішою, заощадить час і підніме настрій. А потім в радості і веселощах, запиваючи суші соком або вином, разом з'їсти ваш шедевр. Ця страва приємно урізноманітнить ваші будні і внесе особливі нотки у ваш раціон. Спробувавши домашні суші, ви точно захочете повторити процес приготування і влаштувати маленьку "Японію" у себе вдома.

Інгредієнти

  • Рис готовий - 240 г.
  • Філе окуня - 320 г.
  • Васабі - 20 г.
  • Норі - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Для початку необхідно приготувати рис для суші. Зробити це можна, скориставшись рецептом на нашому сайті.

  • 02

    Змочити руки водою, щоб рис не прилипав до долонь. Потім взяти невелику жменю готового рису і, мнучи його в руках, надати йому овальної форму.

  • 03

    Змастити грудочки рису невеликою кількістю васабі.

  • 04

    Взяти філе окуня, краще, якщо воно буде не зовсім розморожене.

  • 05

    Відміряти декілька сантиметрів, і відрізати гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. Має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  • 06

    Розташувати зверху підготовленого шматочка рису скибочку окуня.

  • 07

    Якщо начинка погано тримається, то необхідно перетягнути всю заготовку вузькою смужкою норі. Це додасть певний додатковий смаковий відтінок для суші.