Шведські котлети з буряком і смаженою цибулею
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Шведські котлети з буряком і смаженою цибулею

Рецепти шведської кухні не дуже-то витіюваті. Шведська кухня нагадує страви інших північних народів. За своїм стилем шведська кухня дуже поживна і калорійна, так як суворий і морозний клімат того вимагає. Наші звичайні страви, наприклад, котлети, шведи готують по-своєму. Сьогодні ми вам і представляємо рецепт шведських котлет з буряком і смаженою цибулею. Так уже склалося історично, що в більшості рецептів традиційної шведської кухні ви не зустрінете занадто багато свіжих овочів. У дану страву ми будемо додавати варений буряк. Він у шведів користується особливою популярністю. Котлетам буряк буде надавати пікантності і пофарбує їх у цікавий буряковий колір. Смак у котлет з буряком неповторний.

Інгредієнти

  • Свинячо-яловичий фарш - 300 г.
  • Цибуля - 100 г.
  • Варений буряк - 100 г.
  • Панірувальні сухарі - 3 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю дрібно нарізати і посмажити до золотистого кольору на соняшниковій олії.

  • 02

    Варений буряк натерти на дрібній терці.

  • 03

    До фаршу додати буряк, сухарі, яйце і дві третини обсмаженої цибулі. Посолити, поперчити за смаком.

  • 04

    Фарш добре вимішати і сформувати 8 котлет.

  • 05

    На розігрітій олії обсмажити котлети з одного боку. Потім перевернути і обсмажити з іншого боку. Далі закрити кришкою, смажити 5-10 хвилин на маленькому вогні, до повної готовності котлет.

  • 06

    При подачі на стіл прикрасити рештою смаженої цибулі.