Кисло-солодкий стір-фрай зі свинини
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 10 хв

Кисло-солодкий стір-фрай зі свинини

Стир - фрай називають стравою китайської кухні, хоча це не зовсім так. Насправді це не просто страва, а технологія приготування їжі. Полягає вона в тому, що м'ясо і овочі швидко смажать на розпеченому маслі. Таким чином вони утворюють корочку і не пускають сік - це вважається найголовнішим в такому способі приготування. Так як свинина часто пускає сік (як і будь-яке м'ясо), слід бути уважним і правильно все готувати. Тоді страва вийде, як у справжньому китайському ресторані. Якщо ви любитель китайської їжі, або ж у вас просто, для різноманітності, намічається вечір у Східному стилі, тоді вам неодмінно потрібно приготувати цю нескладну, але незвичайну страву.

Інгредієнти

  • Свиняча вирізка - 500 г.
  • Броколі - 300 г.
  • Солодкий перець - 3 шт.
  • Зелена цибуля - 3 пера
  • Соєвий соус - 2 ст л.
  • Яблучний оцет - 2 ст. л.
  • Крохмаль - 1,5 ч. л.
  • Ананаси в сиропі - 150 г.
  • Вода - 60 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Оливкова олія (для смаження) - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Броколі розділити на суцвіття і відварити в підсоленій воді до м'яко-хрусткого стану.

  • 02

    Перець нарізати на квадратики зі стороною 2-3 см. Із вирізки прибрати зайвий жир і плівки, нарізати на довгі тонкі шматочки. Посолити.

  • 03

    Обсмажити м'ясо в декілька заходів на сильному вогні по 1-2 хвилини з кожного боку. Перекласти на тарілку.

  • 04

    У тій же сковороді обсмажити до м'яко-хрусткого стану солодкий перець і нарізані білі частини цибулі.

  • 05

    Для приготування соусу змішати оцет, соєвий соус, 100 мл. сиропу від ананасів, 60 мл. води і крохмаль.

  • 06

    До перцю додати м'ясо, шматочки ананаса, броколі і соус. Смажити на невеликій кількості оливкової олії, помішуючи, поки соус не загустіє і не почне огортати продукти, а броколі не прогріється. Подавати, посипавши дрібно різаною зеленою цибулею з відвареним рисом.