Солодкі картопляні оладки з яблучним соусом
Кількість порцій - 3
Час приготування - 25 хв

Солодкі картопляні оладки з яблучним соусом

Картопляні оладки і при цьому солодкі. Незвично, правда? А все завдяки солодкому соусу, який можна зробити з яблук. Звичайно, ми звикли, що страви з картоплі завжди несолодкі: будь-то звичайний гарнір, випічка або навіть такі ось оладки. Але ж експерименти у сфері кулінарії ніколи не було чимось поганим. Навпаки, добре, коли з'являються нові незвичайні рецепти. Один з них ми вам і пропонуємо. Іноді досить складно об'єднати такі далекі один від одного інгредієнти, але нам здається, в цій страві нам це вдалося. Спробуйте приготувати і ви такі оладки - і переконаєтеся самі! А головне, що ви здивуєте своїми експериментами всю свою сім'ю.

Інгредієнти

  • Картопля - 600 г.
  • Цибуля ріпчаста - 80 г.
  • Борошно пшеничне - 20 г.
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія - 20 мл.
  • Яблука - 360 г.
  • Цукор - 15 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Помити і очистити картоплю, натерти її на крупній тертці. Зайву рідину максимально віджати. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.

  • 02

    У мисці змішати картоплю і цибулю, додати сіль, яйце і борошно. Замісити тісто однорідної консистенції. У сковороді розігріти олію і викладати оладки ложкою. Смажити по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.

  • 03

    Яблука помити, очистити, видалити серцевину. Покласти яблука в сотейник, додати кілька ложок води і тушкувати близько 20 хвилин. Потім подрібнити блендером до однорідного стану. Подавати картопляні оладки, посипавши цукром та поливши яблучним соусом.