Суп "Мазур дал"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Суп "Мазур дал"

Ароматний суп "Мазур дал" займає центральне місце в індійській кухні, готується з суміші зернобобових культур. Це в першу чергу червона сочевиця, а також голубиний горох, нут, урда та інші. Суп "Мазур дал" смачний і корисний, в ньому міститься багато цінного білка, дуже простий у приготуванні. Сочевицю обов'язково промивають і перебирають на предмет камінчиків. Вона повинна бути розварена до стану, коли з неї легко можна зробити пюре. Суп дуже сподобається вегетаріанцям. Ця страва підійде як до буденного столу, так і до святкового. Подається з теплими коржиками.

Інгредієнти

  • Сочевиця червона - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник - 5 шт.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Помідори свіжі - 2 шт.
  • Цибуля зелена - 4 стеблі
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Імбир мелений - 1 ч. л.
  • Кумин - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Помідори консервовані - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Висипати в каструлю сочевицю, додати нарізану 1 цибулю і 3 зубчики подрібненого часнику, залити 3 ст. води. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 15 хвилин на маленькому вогні, при закритій кришці.

  • 02

    Влити в каструлю ще 1 ст. води. Розігріти сковороду, покласти на неї вершкове масло, розтопити, влити рослинну олію.

  • 03

    Нарізати білі корінці зеленої цибулі. Додати в сковороду з маслом подрібнену 1 цибулю, 2 зубчики часнику розчавленого, нарізані корінці зеленої цибулі, подрібнений перець чилі, обсмажити суміш протягом 5 хвилин на середньому вогні.

  • 04

    Додати в сковороду консервовані помідори, куркуму, кумин і мелений імбир. Обсмажити протягом 5 хвилин.

  • 05

    Змішати суп із сочевиці із заправкою зі сковороди, половину загальної суміші подрібнити в блендері. Пюре із блендера додати в каструлю з другою половиною супу, поставити на вогонь, довести до кипіння.

  • 06

    У мисці змішати дрібно нарізані свіжі помідори і подрібнену зелену цибулю. При подачі розлити суп по тарілках, зверху в кожну викласти в центр суміш із помідорів і зеленої цибулі.