Квасоля - дуже корисний продукт, який широко використовують в кулінарії. Квасоля - важливий інгредієнт багатьох страв, але особливо гарні квасолеві супи-пюре. Вони смачні, наваристі, ароматні. Крім того, всі страви з використанням квасолі виходять дуже ситними. Для приготування запропонованої страви цілком підійде і суха, і консервована квасоля. При використанні сухої квасолі необхідно перед варінням замочити її на кілька годин у воді. Квасоля досить гармонійно поєднується з різними інгредієнтами. У нашому випадку вона чудово гармонує з ріпчастою цибулею, морквою, корінням селери і петрушки.
Квасолю необхідно попередньо замочити на ніч у воді, після відварити.
Цибулю, коріння селери і петрушки, а також моркву нарізати кубиками, відварити до готовності, потім протерти блендером до пюреподібної консистенції разом із відвареною квасолею.
Борошно необхідно просіяти, розігріти сковороду з олією, висипати борошно, обсмажити, додати трохи бульйону, в якому варилися овочі, додати в сковороду овочеве пюре, готувати протягом 4-5 хвилин. Додати сіль за смаком. До супу подають грінки.