Суп із морквою і мигдалем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Суп із морквою і мигдалем

Суп із морквою і мигдалем відноситься до такого різновиду перших страв, як супи-пюре, які добре засвоюються і вельми затребувані в дитячому та дієтичному харчуванні. Французьке слово "purée" позначає "продукти, які перетерли в кашку". Подрібнення інгредієнтів до стану пюре - відмітна особливість цієї страви. Відварені до готовності інгредієнти протирають через сито, але, звичайно, зручніше, скористатися блендером. Запропонована страва готується на основі поєднання курячого бульйону, яблучного соку і води. Незвично і оригінально! В якості овочевих інгредієнтів використовуються цибуля-шалот, картопля і морква. Завдяки моркві і суміші прянощів каррі у супу яскравий, життєрадісний колір.

Інгредієнти

  • Цибуля-шалот - 4 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Імбир - 0,25 ч. л.
  • Карі - 0,75 ч. л.
  • Кмин мелений - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 60 г.
  • Картопля - 1 шт.
  • Морква - 680 г.
  • Бульйон курячий - 480 мл.
  • Сік яблучний - 240 мл.
  • Вода - 300 мл.
  • Сіль - 0,75 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,75 ч. л.
  • Мигдаль - 40 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти каструлю, покласти вершкове масло, розтопити, після чого викласти в каструлю нарізану цибулю, додати лавровий лист, тертий імбир, кмин і карі. Готувати протягом 6-8 хвилин до м'якості цибулі.

  • 02

    Картоплю і моркву промити під холодною водою, очистити від шкірки. Нарізати картоплю кубиками, моркву нарізати тонкою соломкою. Додати картоплю з морквою в каструлю до цибулі. Потім влити також в сковороду бульйон і яблучний сік, воду, посолити і поперчити за смаком.

  • 03

    Довести до кипіння суміш в каструлі, зменшити вогонь, варити 20-25 хвилин до м'якості моркви. Після, витягнути з каструлі лавровий лист. Перекласти суп в чашу блендера, подрібнити до пюре. Подавати з подрібненим смаженим мигдалем.