Сирна запіканка з овочами
Кількість порцій - 8
Час приготування - 35 хв

Сирна запіканка з овочами

Запіканкою ми називаємо страву, яка відноситься до групи кулінарних виробів, способом приготування яких є запікання в духовці викладених у форму подрібнених інгредієнтів, залитих зв'язуючими компонентами. Рецептуру приготування сучасної запіканки пов'язують з ім'ям американської домогосподарки Ельміри Джолікер, яка жила в середині XIX століття. Вважається, що саме їй ми повинні сказати "спасибі" за цю смачну страву. У списку інгредієнтів запропонованої запіканки корисні і доступні продукти: овочі, сир, сметана, оливки. В якості зв'язуючого компонента використовують яйця. Процес приготування простий і не займе багато часу. Подавати запіканку можна, прикрасивши зеленню.

Інгредієнти

  • Баклажани - 1 шт.
  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Оливки - 4 шт.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сухарі панірувальні - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Базилік - за смаком
  • Орегано - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Твердий сир - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Баклажан нарізати кубиками і злегка підрум'янити на оливковій олії.

  • 02

    Додати до баклажанів перець, нарізаний соломкою і підсмажити пару хвилин до напівготовності.

  • 03

    У миску розбити яйця, додати сметану, тертий сир, овочі, оливки, панірувальні сухарі, посолити, поперчити, посипати сухими травами і все добре перемішати.

  • 04

    Вилити масу у форму, змащену оливковою олією.

  • 05

    Запікати в духовці 25 хвилин при температурі 200°С.