Запіканкою ми називаємо страву, яка відноситься до групи кулінарних виробів, способом приготування яких є запікання в духовці викладених у форму подрібнених інгредієнтів, залитих зв'язуючими компонентами. Рецептуру приготування сучасної запіканки пов'язують з ім'ям американської домогосподарки Ельміри Джолікер, яка жила в середині XIX століття. Вважається, що саме їй ми повинні сказати "спасибі" за цю смачну страву. У списку інгредієнтів запропонованої запіканки корисні і доступні продукти: овочі, сир, сметана, оливки. В якості зв'язуючого компонента використовують яйця. Процес приготування простий і не займе багато часу. Подавати запіканку можна, прикрасивши зеленню.
Баклажан нарізати кубиками і злегка підрум'янити на оливковій олії.
Додати до баклажанів перець, нарізаний соломкою і підсмажити пару хвилин до напівготовності.
У миску розбити яйця, додати сметану, тертий сир, овочі, оливки, панірувальні сухарі, посолити, поперчити, посипати сухими травами і все добре перемішати.
Вилити масу у форму, змащену оливковою олією.
Запікати в духовці 25 хвилин при температурі 200°С.