Домашній сирний соус із кмином – універсальна страва, яка відмінно підійде до будь-якого м'яса, риби або запечених овочів. До того ж, запропонований соус внесе частку різноманітності в Ваше звичне меню. Особливу смакову нотку додає пряність кмин. Експериментуйте з сортами сиру для соусу. За консистенцією він може бути як твердий, так і м'який. Важливо, щоб сир піддавався плавленню і не згортався під дією високої температури. Замість яловичого бульйону можна використовувати молоко. Порада: якщо соус вийшов не досить густий, додайте трохи борошна.
У невеликій каструлі розтопити масло.
Спасерувати борошно на олії кілька хвилин. Потім розбавити бульйоном.
Сир натерти на дрібній тертці.
Після цього додати в каструлю сир, трохи кмину і за смаком солі. Кип'ятити кілька хвилин.