Сирний соус із кмином
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Сирний соус із кмином

Домашній сирний соус із кмином – універсальна страва, яка відмінно підійде до будь-якого м'яса, риби або запечених овочів. До того ж, запропонований соус внесе частку різноманітності в Ваше звичне меню. Особливу смакову нотку додає пряність кмин. Експериментуйте з сортами сиру для соусу. За консистенцією він може бути як твердий, так і м'який. Важливо, щоб сир піддавався плавленню і не згортався під дією високої температури. Замість яловичого бульйону можна використовувати молоко. Порада: якщо соус вийшов не досить густий, додайте трохи борошна.

Інгредієнти

  • Сир - 100 г.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Яловичий бульйон - 500 мл.
  • Борошно пшеничне - 1 ст. л.
  • Кмин мелений - за смаком
  • Cіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У невеликій каструлі розтопити масло.

  • 02

    Спасерувати борошно на олії кілька хвилин. Потім розбавити бульйоном.

  • 03

    Сир натерти на дрібній тертці.

  • 04

    Після цього додати в каструлю сир, трохи кмину і за смаком солі. Кип'ятити кілька хвилин.