Тарт із горіхами
Кількість порцій - 5
Час приготування - 3 г 10 хв

Тарт із горіхами

Тарт - це типовий для французької кухні відкритий пиріг з особливого пісочного тіста. Сьогодні ми спечемо десертний тарт із горіхами. В якості начинки для тарта будемо використовувати мигдаль і фісташки. Для всіх любителів солодощів цей пиріг стане справжнім кулінарним подивом. До речі, це дуже корисний десерт, так як у великій кількості містить фісташки і мигдаль. А фісташки і мигдаль, як відомо, багаті протеїнами, не містять холестерину і непов'язаних жирів. До того ж - це багате джерело важливих для організму людини мікроелементів. У них містяться мідь, марганець, фосфор, калій і магній. При всіх вищеописаних перевагах даного десерту, слід згадати ще один дуже важливий - тарт із горіхами, до того ж, неймовірно смачний.

Інгредієнти

  • Борошно - 225 г.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Кардамон - 27 зерен
  • Вершкове масло - 250 г.
  • Мигдаль - 200 г.
  • Фісташки - 300 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Апельсиновий сік - 150 мл.
  • Жовтки - 6 шт.
  • Вершки - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Розтовкти половину кардамона в ступці і змішати з 200 г. цукра, борошном і сіллю.

  • 02

    Вмішати масло і збити все в блендері. Додати 1 жовток, вимісити масу вручну, сформувати диск товщиною 2 см. і покласти в холодильник на півгодини.

  • 03

    Розкачати з тіста круг товщиною 5 мм., укласти у форму для запікання, проткнути в декількох місцях виделкою і поставити в морозилку на 2 години.

  • 04

    На форму з тістом покласти лист пергаменту. Випікати в розігрітій до 180°С 20 хвилин, без пергаменту ще 5 хвилин. Остудити.

  • 05

    Розтерти в ступці кардамон, покласти в блендер з горіхами і цукром (100 г.). Молоти, поки горіхи не стануть виділяти масло. Влити сік апельсина. Молоти ще 3 хвилини. Остудити, додати 4 жовтки і перемішати.

  • 06

    Викласти ложкою начинку на тісто. Поставити в духовку на 15 хвилин.

  • 07

    Змішати 1 жовток з вершками, змастити тарт і поставити його в духовку на 10 хвилин.