Тарт - це типовий для французької кухні відкритий пиріг з особливого пісочного тіста. Сьогодні ми спечемо десертний тарт із горіхами. В якості начинки для тарта будемо використовувати мигдаль і фісташки. Для всіх любителів солодощів цей пиріг стане справжнім кулінарним подивом. До речі, це дуже корисний десерт, так як у великій кількості містить фісташки і мигдаль. А фісташки і мигдаль, як відомо, багаті протеїнами, не містять холестерину і непов'язаних жирів. До того ж - це багате джерело важливих для організму людини мікроелементів. У них містяться мідь, марганець, фосфор, калій і магній. При всіх вищеописаних перевагах даного десерту, слід згадати ще один дуже важливий - тарт із горіхами, до того ж, неймовірно смачний.
Розтовкти половину кардамона в ступці і змішати з 200 г. цукра, борошном і сіллю.
Вмішати масло і збити все в блендері. Додати 1 жовток, вимісити масу вручну, сформувати диск товщиною 2 см. і покласти в холодильник на півгодини.
Розкачати з тіста круг товщиною 5 мм., укласти у форму для запікання, проткнути в декількох місцях виделкою і поставити в морозилку на 2 години.
На форму з тістом покласти лист пергаменту. Випікати в розігрітій до 180°С 20 хвилин, без пергаменту ще 5 хвилин. Остудити.
Розтерти в ступці кардамон, покласти в блендер з горіхами і цукром (100 г.). Молоти, поки горіхи не стануть виділяти масло. Влити сік апельсина. Молоти ще 3 хвилини. Остудити, додати 4 жовтки і перемішати.
Викласти ложкою начинку на тісто. Поставити в духовку на 15 хвилин.
Змішати 1 жовток з вершками, змастити тарт і поставити його в духовку на 10 хвилин.