Тарт "Слива в шоколаді"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Тарт "Слива в шоколаді"

Що таке тарт? Тарт - це варіант відкритих пирогів, характерний для французької кухні. Тарт "Слива в шоколаді" - оригінальна солодка випічка. Спробувавши приготувати її один раз, Ви, без сумніву, будете час від часу повертатися до цього рецепту. Особливість запропонованого тарта полягає в тому, що це пиріг-перевертиш. Треба відзначити, що сливи і шоколад - дуже гармонійне поєднання продуктів. Кілька порад по процесу приготування. Сливу вибирайте сорту "Угорка". Викладаючи охолоджене тісто на шар слив, акуратно вминайте його по периметру форми (так у Вас утворяться бортики пирога). А обережно вминаючи тісто по всій поверхні форми, Ви досягнете того, щоб сливи занурилися в тісто.

Інгредієнти

  • Сливи - 500 г.
  • Кисломолочний сир - 125 г.
  • Борошно пшеничне - 150 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Масло вершкове - 185 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сметана - 1 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 1 ст. л.
  • Шоколад чорний - 40 г.
  • Молоко - 5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати борошно, розпушувач, 1 яйце, 125 г. м'якого масла, сир, 50 г. цукру, ванільний цукор і 1 ст. л. сметани. Замісити тісто і поставити в холодильник.

  • 02

    Розігріти 60 г. масла на сковороді, всипати 100 г. цукру і корицю. Постійно помішуючи, чекати поки цукор не карамелізується. Після цього зняти з вогню і відразу ж перелити карамель у форму, швидко розподіляючи її по дну. На карамель викласти порізані сливи.

  • 03

    Охолоджене тісто розкачати і, обережно вминаючи, викласти його на сливи. Випікати пиріг у духовці 40-45 хвилин при температурі 180°C. Готовий пиріг перевернути дном вгору.

  • 04

    У 5 ст. л. молока розчинити шоколад, постійно помішуючи. Швидко полити глазур'ю пиріг.