Теплий середземноморський салат із баранини
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Теплий середземноморський салат із баранини

Національна кухня Середземномор'я включає в себе кілька ідентичних кухонь, схожих між собою за рахунок використання в стравах певного набору продуктів. Особливість теплого середземноморського салату із баранини в тому, що основні інгредієнти (м'ясо, перець і баклажани) обсмажуються на грилі. Продукти, приготовані на грилі – здорова альтернатива стравам зі смажених продуктів. Запікати червоний перець необхідно шкіркою вгору, попередньо видаливши насіння і білі мембрани. Баклажани наріжте по діагоналі. Овочі обсмажувати на грилі до рум'яної скоринки. Замариновану баранину необхідно нарізати поперек волокон. Смачно і колоритно.

Інгредієнти

  • Філе баранини - 500 г.
  • Олія оливкова - 130 г.
  • Часник - 4 шт.
  • Кмин (листя) - 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 1 ч. л.
  • Перець червоний свіжий - 3 шт.
  • Баклажани - 5 шт.
  • Помідори сушені - 100 г.
  • Квасоля зелена стручкова - 150 г.
  • Огірки - 1 шт.
  • Маслини - 150 г.
  • Рукола - 100 г.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці 60 мл. оливкової олії, дрібно нарізаний часник, кмин і чорний перець. Перемішати суміш, залити м'ясо в окремій ємності, дати настоятися м'ясу.

  • 02

    Розігріти сковороду-гриль. Перець очистити, нарізати середніми шматочками. Обсмажити на сковороді перець, після чого перекласти в пакет, залишити на деякий час охолонути, потім зняти шкірку з перцю.

  • 03

    Розігріти сковороду-гриль повторно. Баклажани нарізати шматочками, змішати з 60 мл. оливкової олії. Обсмажити на сковороді баклажани 2-3 хвилини з обох сторін.

  • 04

    Замариноване м'ясо покласти на гриль, обсмажити по 4 хвилини з кожного боку, після чого покласти у фольгу на 5 хвилин.

  • 05

    Відварити в підсоленій воді квасолю. Після, промити під водою.

  • 06

    М'ясо нарізати тонкими шматочками, змішати в мисці разом з перцями, баклажанами, помідорами, додати також нарізаний огірок, додати квасолю й маслини. Всипати руколу. Ретельно перемішати. Залити заправкою, додати за смаком сіль.