З шістнадцятого століття кекс - традиційний десерт англійців до сніданку або до ранкового чаю. В деяких країнах його подають на весіллях або сімейних святах. Перші кекси були як хліб, підсолоджений медом. Але мало хто знає, що іще стародавні римляни змішували гранат, родзинки, горіхи і отримували аналог сучасного кекса.Пропонуємо вам приготувати чудовий двошаровий кекс з горіхами. М'який, розсипчастий, ніжний, дуже смачний, такий, що тане в роті, з легким мигдальним ароматом, цей десерт по достоїнству оцінять і ваші домашні, і гості. Подаруйте своїм рідним тепло і затишок, приготувавши кекс з горіхами на нашу рецептом.
Мигдаль залити окропом на 10 хвилин, потім очистити від шкірки.
Горіхи дрібно посікти.
Збити вершкове масло, цукор і ванільний цукор. У масу додати яйця, згущене молоко, коньяк, збити до однорідності.
Додати розпушувач і борошно частинами, кожного разу збиваючи міксером.
Половину тіста відкласти в іншу ємність, додати горіхи (2 ст. л. горіхів залишити для верху).
У другу частину тіста додати какао і добре збити.
Форму добре змастити маслом. Викласти тісто з какао, добре розрівняти поверхню.
Зверху викласти тісто з горіхами, розрівняти поверхню. Посипати горіхами, які залишились. Поставити в духовку, розігріту до 170°C. Випікати 60 хвилин.
Готовий кекс остудити.