Двошаровий кекс із горіхами
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Двошаровий кекс із горіхами

З шістнадцятого століття кекс - традиційний десерт англійців до сніданку або до ранкового чаю. В деяких країнах його подають на весіллях або сімейних святах. Перші кекси були як хліб, підсолоджений медом. Але мало хто знає, що іще стародавні римляни змішували гранат, родзинки, горіхи і отримували аналог сучасного кекса.Пропонуємо вам приготувати чудовий двошаровий кекс з горіхами. М'який, розсипчастий, ніжний, дуже смачний, такий, що тане в роті, з легким мигдальним ароматом, цей десерт по достоїнству оцінять і ваші домашні, і гості. Подаруйте своїм рідним тепло і затишок, приготувавши кекс з горіхами на нашу рецептом.

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Вершкове масло - 120 г.
  • Цукор - 120 г.
  • Згущене молоко - 50 г.
  • Мигдаль - 50 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Коньяк - 1 ст. л.
  • Какао-порошок - 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Мигдаль залити окропом на 10 хвилин, потім очистити від шкірки.

  • 02

    Горіхи дрібно посікти.

  • 03

    Збити вершкове масло, цукор і ванільний цукор. У масу додати яйця, згущене молоко, коньяк, збити до однорідності.

  • 04

    Додати розпушувач і борошно частинами, кожного разу збиваючи міксером.

  • 05

    Половину тіста відкласти в іншу ємність, додати горіхи (2 ст. л. горіхів залишити для верху).

  • 06

    У другу частину тіста додати какао і добре збити.

  • 07

    Форму добре змастити маслом. Викласти тісто з какао, добре розрівняти поверхню.

  • 08

    Зверху викласти тісто з горіхами, розрівняти поверхню. Посипати горіхами, які залишились. Поставити в духовку, розігріту до 170°C. Випікати 60 хвилин.

  • 09

    Готовий кекс остудити.