Торт-безе з гранатами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 55 хв

Торт-безе з гранатами

Дуже ніжний кисло-солодкий і дуже повітряний, легкий торт з коржем з безе і кремом зі збитих вершків з лікерним ароматом, прикрашений зернами граната. Торт виходить досить об'ємним і водночас легким. Лікер вибирайте на свій вибір, наприклад, вишневий, бейліс, кокосовий (тоді буде дуже смачний кокосовий аромат), амаретто. Якщо вдома лікеру не знайшлося, то його можна замінити віскі, коньяком або ромом. У крем можна і не додавати алкоголь, але тоді смак трохи зміниться. По бажанню можна додати в безе трохи подрібнених в борошно фісташок або мигдаля. А в крем додати сир маскарпоне, тоді він буде нагадувати крем для тірамісу і надасть торту цікавий смак.

Інгредієнти

  • Білок яєчний - 4 шт.
  • Цукрова пудра - 200 г.
  • Крохмаль - 20 г.
  • Лимон - 50 г.
  • Вершки 35% - 500 мл.
  • Лікер - 45 мл.
  • Гранат - 300 г.

Етапи приготування

  • 01

    Збити білки з цукровою пудрою (180 грам), крохмалем і лимонним соком до стійкої блискучої піни.

  • 02

    Духовку розігріти до 150°C. Деко застелити пергаментним папером. Викласти ложкою білки у формі кола. Поставити в духовку і випікати близько 40 хвилин.

  • 03

    Вершки збити з пудрою (20 грам) і лікером до пишної маси. Гранат розібрати на зерна. Викласти в безе вершки, а потім зерна граната.