Любителі солодощів, тримаєтеся! Ось він довгожданий гість на усіх святах, король усіх десертів і солодкої випічки - торт. Частування припаде до смаку усім любителям солодкого і смачного. Полуниця в доповненні з шоколадом у цьому торті подарує воістину фруктову насолоду. Шоколадна глазур, полунична начинка, і прикраси у вигляді листя передасть "чарівну нотку" шоколадного саду у вас удома. Ароматний чай або кава зігріють теплом в парі з тортиком і допоможуть подарувати подвійне задоволення. Спробувавши один раз, ви вже не зможете зупинитися. Все ще мрієте про такий шоколадний шедевр? Скоріш готуйте з нами!
Насамперед слід приготувати тісто. У глибокій мисці розтерти розм'якшене масло з цукром (можна збити міксером, вінчиком), туди ж додати яйце (по одному) і продовжувати збивати. Просіяне млицеве борошно, розпушувач, каву змішати в окремій мисці. Потім з'єднати усі інгредієнти і вимісити тісто.
Гіркий шоколад поламати на невеликі шматки і розтопити на водяній бані (поки він повністю не розтане) і остудити. Білий шоколад просто покришити на шматки. Два види шоколаду додати в тісто і перемішати.
Далі, розігріти духовку до 180ºС. Спочатку змастити вершковим маслом форму для торта, вистилати на дно папір для випікання і акуратно вилити тісто. Поставити випікати на дві години в духовку. Якщо корж почне підгорати, згори прикрити фольгою. Перш ніж вийняти готовий бісквіт з форми, дати йому трохи остигнути.
Поки готується бісквіт, перейти до приготування крему. Спершу слід розтопити гіркий шоколад (150 г.) на водяній бані і змішати його з 1 ст. л. розчинної кави. Охолодити. До отриманої маси підмісити збитий білок (1 шт.), цукрову пудру, вершки (жирністю 33%), 100 г. вершкового масла і 3 ст. л. води. Все збити до отримання однорідної маси.
Полуницю обмити і обсушити. Нарізати невеликими шматочками.
Готовий бісквіт розрізати на 4 коржі. Кожен корж намазати кремом, посипати шматочками полуниці і скласти докупи.
Прикрасою для торта можуть послужити будь-які міцні живі листки. В першу чергу листочки обмити і просушити на кухонному рушнику. Розтопити шоколад (чорний або білий). Змастити ним зворотну частину листка кухонным пензликом. Викласти на пергамент і помістити в прохолодне місце, дати їм остигнути. Після чого, акуратно відокремити пласт шоколаду від живого листочка.
На верхівку торта натерти гіркий шоколад, що залишився. Прикрасити листочками.