Грудка індички з соусом барбекю
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 45 хв

Грудка індички з соусом барбекю

Індичка - це не тільки традиційна страва американців на день подяки. Хоча американці не дарма вибрали саме цю птицю - вона дуже м'яка і соковита. Немає точного визначення, чому історично склалося, що саме індичку готують до цього свята, але тим не менше така страва виглядає дуже яскраво і химерно. Тому його можна подавати і гостям, як головна страва. Готувати індичку можна не тільки до свят, а й до будь-якого зручного випадку. Соус барбекю додасть легкий смак димку грудці індички і зробить страву солодко-кислою. Що сподобається навіть найвибагливішим гурманам. За такий короткий час приготувати шедевр - це ще один плюс в скарбничку страви.

Інгредієнти

  • М'ясо індички (грудинка) - 1 шт.
  • Коричневий цукор - 30 г.
  • Кетчуп - 120 г.
  • Паприка солодка мелена - 30 г.
  • Зубчик часнику - 6 шт.
  • Перець чилі - 5 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Кмин - 5 г.
  • Томатна паста - 400 г.
  • Цибуля червона - 1 шт.
  • Мед - 15 г.
  • Яблучний оцет - 30 г.
  • Гірка червона паприка - 5 г.
  • Селера сушена - 15 г.
  • Французька гірчиця - 5 г.
  • Оливкова олія - 25 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розморозити грудку індички, якщо вона була замороженою. Розігріти духовку до 180°C. В невеликій мисці змішати разом коричневий цукор, солодку паприку, подрібнений часник (3 зубчики), сіль, кмин, перець чилі та чорний перець. Добре обваляти в цій суміші м'ясо індички та помістити його на решітку духовки. Під решітку краще поставити деко.

  • 02

    Запікати м'ясо індички в духовці протягом 80-90 хвилин. М'ясо індички готове, коли з нього виділяється світлий сік, а м'ясо стало білим. Витягнувши м'ясо індички з духовки, дати йому охолонути.

  • 03

    Тепер потрібно приготувати соус барбекю. Для цього дрібно порізану цибулю помістити на сковорідку та в оливковій олії довести до золотистого кольору. Почергово додавати та перемішувати на малому вогні: подрібнений часник (3 зубчики), селеру, томатну пасту, яблучний оцет, посолити та готувати 20 хвилин. В кінці, хвилин за 5, додати мед, французьку гірчицю (наша гірчиця категорично не підходить), гірку паприку, поперчити. Суміш, що трохи охолонула, продавити через сито. Соус зберігаеться в холодильнику, допускає повторні розігрівання. Сервірувати готову грудку індички краще за все гарячою або теплою із зеленню та барбекю соусом.