Туррон
Кількість порцій - 10
Час приготування - 35 хв

Туррон

Туррон - це кондитерський виріб, традиційно виготовляється з меду, цукру, яєчного жовтка і смаженого мигдалю або інших горіхів. Туррони зазвичай виготовляються у вигляді прямокутної або круглої форми. До речі, такі ласощі є традиційними різдвяними ласощами в Італії, Іспанії та Чехії. Туррон ще називають нугою. Нуга була добре відома в Середземноморському регіоні з часів Стародавнього Риму. Таку шалену популярність туррони придбали не тільки завдяки своєму чарівному смаку, а й завдяки тому що дані ласощі дуже корисні і їх можна і навіть потрібно давати дітям. Адже, продукти в цілому з яких робляться туррони дійсно мають цілющі властивості.

Інгредієнти

  • Мед - 250 мл.
  • Мигдаль - 150 г.
  • Мелена кориця - 1 ч. л.
  • Терта лимонна цедра - за смаком
  • Яєчні жовтки - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти мед до 60°C. Додати  мигдаль, добре перемішуючи ще трохи прогріти суміш.

  • 02

    Збити яєчні жовтки з корицею і цедрою, змішати з горіхово-медовою сумішшю.

  • 03

    Збити білок, потроху ввести його в суміш з горіхами. Добре перемішати.

  • 04

    Пласку ємність застелити пергаментом, влити солодку суміш, зверху накрити.

  • 05

    Залишити туррон застигати на 3 дні. Потім нарізати на невеликі шматочки.