Туррон - це кондитерський виріб, традиційно виготовляється з меду, цукру, яєчного жовтка і смаженого мигдалю або інших горіхів. Туррони зазвичай виготовляються у вигляді прямокутної або круглої форми. До речі, такі ласощі є традиційними різдвяними ласощами в Італії, Іспанії та Чехії. Туррон ще називають нугою. Нуга була добре відома в Середземноморському регіоні з часів Стародавнього Риму. Таку шалену популярність туррони придбали не тільки завдяки своєму чарівному смаку, а й завдяки тому що дані ласощі дуже корисні і їх можна і навіть потрібно давати дітям. Адже, продукти в цілому з яких робляться туррони дійсно мають цілющі властивості.
Розігріти мед до 60°C. Додати мигдаль, добре перемішуючи ще трохи прогріти суміш.
Збити яєчні жовтки з корицею і цедрою, змішати з горіхово-медовою сумішшю.
Збити білок, потроху ввести його в суміш з горіхами. Добре перемішати.
Пласку ємність застелити пергаментом, влити солодку суміш, зверху накрити.
Залишити туррон застигати на 3 дні. Потім нарізати на невеликі шматочки.