Тушкована курка з фініками
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 50 хв

Тушкована курка з фініками

Курка з фініками (основна страва арабів) - це якраз той рецепт, який здивує ваших гостей за святковим столом. Арабська нотка у вашому меню внесе своє яскраве доповнення. Сухофрукти, як і приправи, в східній кухні є основними інгредієнтами, особливо фініки (вони найулюбленіші) і у свіжому, сушеному і у в'яленому вигляді - фрукт користується великою популярністю. Для нас м'ясо з додаванням сухофруктів, на перший погляд здасться незвичайним поєднанням, але спробувавши курку з цим сухофруктом, буде зрозуміло, що в доповненні з соусом - це неймовірно смачно. Східний мотив на вашій кухні стане частим і довгожданим гостем, ось побачите!

Інгредієнти

  • Курка - 1 шт.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Цибуля - 600 г.
  • Фініки - 200 г.
  • Курячий бульйон - 700 мл.
  • Лимонний сік - 5 ст. л.
  • Маслинова олія - 1 ст. л.
  • Кориця (паличка) - 1 шт.
  • Куркума - 3 г.
  • Кумин мелений - 1 ч. л.
  • Імбир - 1 ч. л.
  • Перець кайенський - за смаком
  • Кінза - 20 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку зробити суміш, в якій будуть змочуватися шматочки курки: борошно просіяти, до нього додати сіль і перець. Тушку помити і нарізати на порційні шматки. Далі обваляти їх в приготованій суміші.

  • 02

    Обсмажити м'ясо в каструлі на середньому вогні (за часом це приблизно 15 хвилин). Коли скоринка підрум'яниться, перекласти птицю в чисту посудину.

  • 03

    У каструлі, де готувалася курка, обсмажити цибулю. До неї додати прянощі: кумин, імбир, корицю, куркуму, кайенський перець і готувати до появи аромату (близько 1 хвилини).

  • 04

    Залити суміш із цибулі та спецій бульйоном і лимонним соком, довести до кипіння. Накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин на слабкому вогні.

  • 05

    Зверху цибулі викласти шматочки курки і на середньому вогні тушкувати 20 хвилин, якщо м'ясо не повністю приготується за цей час, то можна його тушкувати ще хвилин десять. Готову курочку перекласти на тарілку.

  • 06

    У сік, який утворився та загустів, додати фініки і 2 ст. л. лимонного соку. Готувати 3 хвилини, для того, щоб фініки як слід розігрілися. Полити курку, отриманим соусом і посипати її кінзою.