Сирна бабка
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 20 хв

Сирна бабка

Стародавня і всім відома страва "бабка", яку спочатку робили з картоплі, в наш час все розширює своє коло, з'являються нові рецепти з нових інгредієнтів. Це все говорить лише про те, що ця страва подобається дуже багатьом. Тому і шукають все нові і нові види цієї страви. Бабця із кисломолочного сиру дуже проста у приготуванні. Її в силах приготувати навіть господині з невеликим досвідом. А ось яка вона виходить смачна, описати дуже складно. Тому слід зробити її самим, щоб переконатися в її незвичайному смаку. Бабка з сиру - це відмінний варіант для звичайної сімейної вечері, коли хочеться чимось поласувати з теплим чаєм, какао або молоком.

Інгредієнти

  • Сир кисломолочний - 1000 г.
  • Борошно пшеничне - 2 ст. л.
  • Яйця - 10 шт.
  • Вершки 30 % - 0.5 ст.
  • Родзинки - 200 г.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Цукор - 100 - 150 г.
  • Вершкове масло - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Сир пропустити через м'ясорубку, додати борошно, яйця, вершки, родзинки, ванільний цукор, звичайний цукор за смаком, розтоплене вершкове масло. Все добре перемішати.

  • 02

    Запікати бабку в змащеній маслом формі при 180°С приблизно 40 хвилин.

  • 03

    Охолодити і тільки потім акуратно дістати з форми.