Сирна запіканка з грушею
Кількість порцій - 8
Час приготування - 45 хв

Сирна запіканка з грушею

Чергова страва французької кухні – сирна запіканка з грушею. І відразу ж невеликий секрет: щоб Ваш десерт вийшов повітряним, ніжним і пористим – додайте трохи манної крупи або соди. Сир можете замінити на вершковий сир. А замість ваніліну використовувати цукрову пудру або корицю. Грушу необхідно нарізати не кубиками, а довгими тонкими скибочками. Так вона швидше пропечеться і не буде хрустіти. А якщо укладете в тісто скибочки вертикально – запіканка вийде дуже красивою в розрізі. Пряну солодкість імбиру і меду розбавляє волоський горіх, яким посипають страву. Випікати запіканку до рум'яної скоринки.

Інгредієнти

  • Сир - 250 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Груша - 1 шт.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Горіхи волоські - 1 ст. л.
  • Імбир - за смаком
  • Ванілін - за смаком
  • Вершкове масло - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У сир додати яйце, мед, ванілін і імбир. Збити блендером.

  • 02

    Грушу очистити, нарізати невеликими шматочками і додати в сирну масу.

  • 03

    Форму змастити вершковим маслом. Викласти в неї сирну масу. Розрівняти і посипати горіхами.

  • 04

    Духовку розігріти до 170°C. Випікати запіканку 30 хвилин.