Чергова страва французької кухні – сирна запіканка з грушею. І відразу ж невеликий секрет: щоб Ваш десерт вийшов повітряним, ніжним і пористим – додайте трохи манної крупи або соди. Сир можете замінити на вершковий сир. А замість ваніліну використовувати цукрову пудру або корицю. Грушу необхідно нарізати не кубиками, а довгими тонкими скибочками. Так вона швидше пропечеться і не буде хрустіти. А якщо укладете в тісто скибочки вертикально – запіканка вийде дуже красивою в розрізі. Пряну солодкість імбиру і меду розбавляє волоський горіх, яким посипають страву. Випікати запіканку до рум'яної скоринки.
У сир додати яйце, мед, ванілін і імбир. Збити блендером.
Грушу очистити, нарізати невеликими шматочками і додати в сирну масу.
Форму змастити вершковим маслом. Викласти в неї сирну масу. Розрівняти і посипати горіхами.
Духовку розігріти до 170°C. Випікати запіканку 30 хвилин.