Овочеві голубці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Овочеві голубці

Варіантів начинки для голубців існує дуже багато. Тому і величезна безліч рецептів голубців. Але, за великим рахунком, голубці можна поділити на дві великі групи: м'ясні та овочеві. Приготуйте овочеві голубці - дуже корисну, вітамінну страву. Прекрасний варіант овочевої пісної страви, запропонований у цьому рецепті, ідеально підійде не тільки вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту, але і людям, які вирішили трохи відпочити від м'ясних страв. Склад овочевих інгредієнтів можна варіювати. Крім зазначених у рецепті, можна використовувати цукіні, помідори, кабачки, баклажани, гриби. У будь-якому випадку вийде дуже смачно.

Інгредієнти

  • Капуста - 1 кг
  • Рис - 180 г
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 4 шт.
  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Чорний перець - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Качан капусти розібрати на листя. Листя обшпарити, товсті прожилки обрізати.

  • 02

    Рис відварити до напівготовності.

  • 03

    Нашаткувати моркву на великій тертці.

  • 04

    Цибулю дрібно нарізати.

  • 05

    Моркву і цибулю потушкувати в рослинній олії з додаванням солодкого перцю.

  • 06

    Змішати компоненти один з одним, додати сіль і перець за смаком.

  • 07

    Загорнути капустяне листя з отриманим фаршем конвертиком.

  • 08

    На дно каструлі покласти кілька капустяних листків. Зверху покласти голубці і додати 1/2 склянки води.

  • 09

    Томатну пасту покласти на голубці і додати соняшникову олію.

  • 10

    Довести до готовності на повільному вогні.