Варіантів начинки для голубців існує дуже багато. Тому і величезна безліч рецептів голубців. Але, за великим рахунком, голубці можна поділити на дві великі групи: м'ясні та овочеві. Приготуйте овочеві голубці - дуже корисну, вітамінну страву. Прекрасний варіант овочевої пісної страви, запропонований у цьому рецепті, ідеально підійде не тільки вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту, але і людям, які вирішили трохи відпочити від м'ясних страв. Склад овочевих інгредієнтів можна варіювати. Крім зазначених у рецепті, можна використовувати цукіні, помідори, кабачки, баклажани, гриби. У будь-якому випадку вийде дуже смачно.
Качан капусти розібрати на листя. Листя обшпарити, товсті прожилки обрізати.
Рис відварити до напівготовності.
Нашаткувати моркву на великій тертці.
Цибулю дрібно нарізати.
Моркву і цибулю потушкувати в рослинній олії з додаванням солодкого перцю.
Змішати компоненти один з одним, додати сіль і перець за смаком.
Загорнути капустяне листя з отриманим фаршем конвертиком.
На дно каструлі покласти кілька капустяних листків. Зверху покласти голубці і додати 1/2 склянки води.
Томатну пасту покласти на голубці і додати соняшникову олію.
Довести до готовності на повільному вогні.