Овочева фріттата
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Овочева фріттата

До чого ж можуть бути смачними овочі. З першого погляду може здатися, що що це звичайнісінька страва. Але в цьому і полягає її особливість. Вона повинно сподобається тим, хто стежить за фігурою і рахує свої кілограми. Адже що може бути смачніше запечених овочів? А якщо згадати, що вони ще й дуже легкі, то вам відразу ж захочеться спробувати приготувати цю страву. Не забуваємо і про те, що в баклажанах і цукіні дуже багато різних вітамінів. При цьому всьом вони дуже м'які. Подавати таку страву можна як самостійну або ж з яким-небудь гарніром. А ще хорошою ідеєю буде зробити до страви тости з якимось несолодким соусом.

Інгредієнти

  • Баклажани - 2 шт.
  • Цукіні - 3 шт.
  • Оливкова олія - за смаком
  • Тертий сир - 80 г.
  • Яйця - 6 шт.
  • Вершки - 300 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Помідори - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізані на шматочки баклажани, цукіні і помідори підсмажити протягом хвилини-двох на сковорідці на оливковій олії.

  • 02

    Підсмажені овочі викласти у змащену маслом форму для запікання рівним шаром. Посипати зверху тертим сиром.

  • 03

    Виделкою збити яйця з нарізаною зеленню і вершками. Посолити, поперчити за смаком і залити сумішшю овочі у формі для запікання.

  • 04

    Відправити фріттату в розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин. Потім дати 10 хвилин охолонути, нарізати на шматочки і подавати до столу.