Шинка з яблуками і гірчицею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Шинка з яблуками і гірчицею

Шинка є одним із самих смачних м'ясних продуктів. Це апетитне куряче, яловиче або свиняче м'ясо, приготоване особливим способом, може бути ситною складовою різних страв, у тому числі і запропонованої нами. Шинка по-голлівудськи з яблуками і гірчицею - страва, яка може сподобатися своїм смаком, ситністю, доступністю інгредієнтів. Шинку на першому етапі готування запікають до золотистої скоринки (приблизно по 15 хвилин на кожні 450 г. ваги шматка шинки), а порізану на шматки і политу приготованим соусом із сушених яблук, сидру, оцту і гірчиці, шинку ставлять у духовку приблизно на 20-25 хвилин, поки шинка не розігріється і соус не почне кипіти.

Інгредієнти

  • Шинка - 600 г.
  • Сидр - 300 мл.
  • Яблука сушені - 60 г.
  • Цукор коричневий - 2,5 ст. л.
  • Оцет яблучний - 3 ст. л.
  • Гірчиця діжонська - 1,5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 160°C. Викласти на деко шинку, запікати протягом 20 хвилин.

  • 02

    Додати в каструлю яблука, влити сидр, поставити на вогонь, довести до кипіння, варити протягом 8 хвилин.

  • 03

    У мисці змішати оцет, гірчицю і цукор, перемішати, додати суміш до сидру в каструлю. Варити соус протягом 6 хвилин.

  • 04

    Духовку розігріти до 190°C. Розрізати шинку на 4 шматки, викласти в скляну форму, залити соусом. Поставити в духовку на 25 хвилин.