Вишневий торт "Солодкість літа"
Кількість порцій - 10
Час приготування - 40 хв

Вишневий торт "Солодкість літа"

Літо триває всього три місяці, тому насолоджуватися ним потрібно на повну силу, кожен день потроюючи собі маленьке свято, намагаючись побільше гуляти, милуватися небом, зеленню, дихати його теплим повітрям і їсти його солодкі плоди. Наприклад, в сезон вишні варто приготувати цей дивовижний торт із свіжими ягодами. А якщо вам нестримно захотілося літа серед зими, не треба мучити себе спогадами і з тугою дивитися у вікно - відкривайте баночку вишневого компоту - і знову тіште себе цим тортом, адже він смачний як із свіжою, так і з консервованою вишнею.

Інгредієнти

  • Вишня (свіжа або свіжеморожена) - 300 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 300 г
  • Борошно - 150 г
  • Вершки 33-35% - 250 г
  • Маскарпоне - 250 г
  • Шоколад - 100 г
  • Вершкове масло - 20 г

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 180°C.

  • 02

    Яйця збити ыз 150 г. цукру протягом 5-7 хвилин.

  • 03

    Просіяти туди ж борошно, добре перемішати (тісто не повинне бути густим).

  • 04

    Роз'ємну форму змазати вершковим маслом, заповнити тістом і випікати корж в розігрітій духовці приблизно 20-25 хвилин.

  • 05

    Тим часом з вишень видалити кісточки (якщо ви використовуєте свіжу вишню) і посипати 3 ст.л. цукру.

  • 06

    Готовий корж дістати з духовки і просочити соком, що виділився з вишні, не дістаючи з форми.

  • 07

    Потім на корж викласти вишню (кілька ягід можна залишити для прикраси).

  • 08

    Для крему - вершки (їх потрібно попередньо трохи охолодити) збити з рештою цукру. Додати маскарпоне, перемішати. Отриманий крем викласти зверху на вишню.

  • 09

    На терці натерти шоколад. Отриманою  стружкою посипати торт, прикрасити його ягодами і поставити в холодильник на 3-4 години.