Вирізка по-будапештськи
Кількість порцій - 1
Час приготування - 1 г

Вирізка по-будапештськи

Вирізка по-будапештськи - страва угорської кухні. Ця національна кухня відрізняється великою різноманітністю м'ясних страв. Одна з особливостей угорської кухні полягає в тому, що м'ясо там готується виключно на свинячому жирі: вважається, що свиняче сало підсилює і підкреслює природний смак м'яса. А рослинне або вершкове масло в угорській кухні використовується дуже рідко і лише у виняткових випадках. Вирізка по-будапештськи являє собою підсмажені на свинячому жирі порційні шматки яловичої вирізки, политі апетитним, ситним, схожим більше на самостійне блюдо, соусом. На гарнір до м'яса можна подати відварну картоплю.

Інгредієнти

  • Яловичина - 250 г.
  • Печериці - 100 г.
  • Куряча печінка - 100 г.
  • Зелений горошок - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Лечо - 50 г.
  • Сало шпик - 50 г.
  • Свинячий жир - 1,5 ст. л.
  • Червоний мелений перець - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Бульйон м'ясний - 300 мл.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо промити, нарізати порційними шматками, посолити і поперчити. Гриби промити і відварити. Курячу печінку промити і відварити до готовності.

  • 02

    Розігріти сковороду зі свинячим жиром, обсмажити м'ясо з двох сторін до готовності та вийняти.

  • 03

    Очистити цибулю, промити і дрібно нарізати. Сало шпик нарізати дрібними кубиками.

  • 04

    Цибулю і сало покласти в сковороду, де смажили м'ясо, і смажити до золотистого кольору.

  • 05

    Відварені гриби і печінку нарізати шматочками, покласти в сковороду до цибулі, приправити червоним перцем.

  • 06

    Додати консервоване лечо, зелений горошок, бульйон, накрити кришкою і довести до готовності.

  • 07

    М'ясо викласти на тарілку і залити приготовленим соусом.