Вирізка по-будапештськи - страва угорської кухні. Ця національна кухня відрізняється великою різноманітністю м'ясних страв. Одна з особливостей угорської кухні полягає в тому, що м'ясо там готується виключно на свинячому жирі: вважається, що свиняче сало підсилює і підкреслює природний смак м'яса. А рослинне або вершкове масло в угорській кухні використовується дуже рідко і лише у виняткових випадках. Вирізка по-будапештськи являє собою підсмажені на свинячому жирі порційні шматки яловичої вирізки, политі апетитним, ситним, схожим більше на самостійне блюдо, соусом. На гарнір до м'яса можна подати відварну картоплю.
М'ясо промити, нарізати порційними шматками, посолити і поперчити. Гриби промити і відварити. Курячу печінку промити і відварити до готовності.
Розігріти сковороду зі свинячим жиром, обсмажити м'ясо з двох сторін до готовності та вийняти.
Очистити цибулю, промити і дрібно нарізати. Сало шпик нарізати дрібними кубиками.
Цибулю і сало покласти в сковороду, де смажили м'ясо, і смажити до золотистого кольору.
Відварені гриби і печінку нарізати шматочками, покласти в сковороду до цибулі, приправити червоним перцем.
Додати консервоване лечо, зелений горошок, бульйон, накрити кришкою і довести до готовності.
М'ясо викласти на тарілку і залити приготовленим соусом.