Ягідні завитки з рікотою
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Ягідні завитки з рікотою

Порадуйте домашніх смачною домашньою випічкою із соковитою ягідно-сирною начинкою. Начинка випічки складається з рікоти і суміші ягід з додаванням цукрової пудри. Поєднання інгредієнтів начинки цікаве і гармонійне за смаком. Рікота - це італійський сир, але зроблений він не з молока, а із сиворотки. Це ніжний і м'який продукт, який більше схожий на кисломолочний сир. Цей інгредієнт нашої випічки характеризується високим вмістом білка і кальцію і є солодкуватим на смак, що пояснюється наявністю в ньому лактози. Рікоту можна замінити кисломолочним сиром (бажано некислим). Ягоди вибирайте у відповідності зі своїм смаковими уподобаннями. У будь-якому випадку це багате джерело корисних для здоров'я вітамінів.

Інгредієнти

  • Борошно - 300 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Вода - 2 ст. л.
  • Цукрова пудра - 4 ст. л.
  • Рікота - 100 г.
  • Суміш ягід - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати борошно і цукор. Додати масло. Розтовкти суміш у крихту. Додати 2 яєчних жовтки і воду, вимісити до однорідної м'якої маси.

  • 02

    Помістити суміш на присипану борошном поверхню і злегка вимісити тісто. Розкачати у вигляді диска. Загорнути в поліетиленову плівку. Залишити на 30 хвилин.

  • 03

    Розігріти духовку до 180°С. Застелити деко папером для випічки. Розкачати тісто, товщиною в 5 мм. За допомогою ножа вирізати 6 кружечків.

  • 04

    Для начинки змішати подрібнену рікоту і 2 ст. л. цукрової пудри. Додати ягоди.

  • 05

    Покласти 2 ч. л. начинки в центр кружечка. Змастити яйцем края тіста. Згорнути у формі півкола, скріпити края.

  • 06

    Змастити яйцем. Посипати цукровою пудрою. Випікати 20 хвилин. Остудити.