Качка в медовій карамелі з яблуками
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Качка в медовій карамелі з яблуками

Качине м'ясо відноситься до темних видів м'яса. Тому вважається не таким дієтичним, як біле м'ясо, наприклад курки, але зате містить багато корисних речовин і має відмінні смакові якості. Приготована ​​качка завжди асоціюється зі святом. Взяти, хоча б день Подяки в США. У цей святковий день стало традицією запікати індичку або качку. Сьогодні ми вам пропонуємо новий рецепт приготування качки. В принципі, поєднання качиного м'яса та яблук не вважається новим. Ще наші бабусі запікали на Різдво качку з яблуками. Як по-домашньому це було. Але наш рецепт приготування трошки модернізований. У рецепті є ще багато інших інгредієнтів, які покликані зробити нашу качку ще смачнішою.

Інгредієнти

  • Філе качки - 2 шт.
  • Апельсини - 2 шт.
  • Яблука - 2 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • М'ята свіжа - 1 г.
  • Чебрець - 1 г.
  • Какао - 5 г.
  • Мед квітковий - 60 г.
  • Соус соєвий - 40 мл.
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Олія рослинна - 50 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Качку промити під холодною водою, по всій шкурі обережно ножем зробити розрізи невеликі, натерти сіллю і перцем качку, змастити олією.

  • 02

    Поставити на вогонь сковороду, розігріти, обсмажити качку з обох сторін по 1,5 хвилини. Духовку розігріти до 180°С, випікати качку 20 хвилин.

  • 03

    Яблука очистити і нарізати великими шматочками, з перцю нарізати дві тонкі пластини, дрібно нарубати.

  • 04

    Висипати яблука в невелику каструлю, додати вершкове масло, третину меду, чилі перець, какао, чебрець, всі інгредієнти змішати, обсмажити на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи.

  • 05

    З апельсинів видавити сік в окрему каструлю, висипати подрібнений часник, поставити на вогонь, випарувати половину рідини. Влити мед, що залишився, і соєвий соус, перемішати, варити на сильному вогні, до консистенції густого сиропу 4 хвилини, після витягнути часник.

  • 06

    Дістати качку з духовки, змастити третиною сиропу, випікати при 250°С на верхній полиці 30 секунд. Повторити натирання сиропом два рази з наступним випіканням протягом 30 секунд.

  • 07

    При подачі викласти качку і яблука на тарілку, полити соусом, що залишився, прикрасити м'ятою.