Качине м'ясо відноситься до темних видів м'яса. Тому вважається не таким дієтичним, як біле м'ясо, наприклад курки, але зате містить багато корисних речовин і має відмінні смакові якості. Приготована качка завжди асоціюється зі святом. Взяти, хоча б день Подяки в США. У цей святковий день стало традицією запікати індичку або качку. Сьогодні ми вам пропонуємо новий рецепт приготування качки. В принципі, поєднання качиного м'яса та яблук не вважається новим. Ще наші бабусі запікали на Різдво качку з яблуками. Як по-домашньому це було. Але наш рецепт приготування трошки модернізований. У рецепті є ще багато інших інгредієнтів, які покликані зробити нашу качку ще смачнішою.
Качку промити під холодною водою, по всій шкурі обережно ножем зробити розрізи невеликі, натерти сіллю і перцем качку, змастити олією.
Поставити на вогонь сковороду, розігріти, обсмажити качку з обох сторін по 1,5 хвилини. Духовку розігріти до 180°С, випікати качку 20 хвилин.
Яблука очистити і нарізати великими шматочками, з перцю нарізати дві тонкі пластини, дрібно нарубати.
Висипати яблука в невелику каструлю, додати вершкове масло, третину меду, чилі перець, какао, чебрець, всі інгредієнти змішати, обсмажити на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи.
З апельсинів видавити сік в окрему каструлю, висипати подрібнений часник, поставити на вогонь, випарувати половину рідини. Влити мед, що залишився, і соєвий соус, перемішати, варити на сильному вогні, до консистенції густого сиропу 4 хвилини, після витягнути часник.
Дістати качку з духовки, змастити третиною сиропу, випікати при 250°С на верхній полиці 30 секунд. Повторити натирання сиропом два рази з наступним випіканням протягом 30 секунд.
При подачі викласти качку і яблука на тарілку, полити соусом, що залишився, прикрасити м'ятою.